Голодати не доведеться: 5 простих кроків, які допоможуть схуднути

Якщо хочете підкоригувати свою фігуру до літа, постарайтеся обійтися без жорстких дієт і постійного підрахунку калорій. Важливо переглянути раціон та запам’ятати кілька кроків, які допоможуть наблизити вас до мети.

З’їдайте на три шматочки менше, ніж зазвичай

Під час трапези покладіть у тарілку свою нормальну порцію їди, а потім викладіть три ложки або три шматочки. На почутті насичення це особливо не позначиться, але ви зменшите кількість калорій, які вживаються за день (приблизно 100-200). На перший погляд, це зовсім небагато, але на місяць це близько 2 кілограмів зайвої ваги.

Їжте повільно

Чим повільніше ви їсте, тим швидше наїдаєтеся. Тут дуже простий механізм — мозок розуміє, що ви наїлися, приблизно через 20 хвилин після того, як це насправді сталося. А уявіть, скільки ще ви встигнете накидати у шлунок за ці 20 хвилин!

Увімкніть у раціон улюблені продукти

Необов’язково з’їдати відро морозива або сковорідку смаженої картоплі – однієї склянки та невеликої порції буде достатньо. Тоді не доведеться боротися з дратівливим почуттям, що ви постійно чимось жертвуєте заради фігури.

Використовуйте правило” через один ”

Це стосується вечірок. Повністю відмовитися від алкоголю — ця ідея похвальна, але якщо ви не готові на такі жертви, тоді згадайте це правило. Суть його така: треба чергувати алкогольний напій із несолодким безалкогольним. Мінеральна або звичайна вода, наприклад, добре підійдуть. А от колу чи сік – не особливо. Так ви заощадите і гроші, і калорії, і залишитеся відносно тверезим.

Пийте воду перед їдою

Шлунок, сповнений води, почне повільно і ліниво посилати мозку сигнал, що їсти не дуже й хочеться. І в результаті ви з’їсте менше, ніж могли б. До того ж це допомагає зволожувати організм зсередини: вода потрібна і шкірі, і системі травлення, і кровоносній системі.

Раніше видання “Коментарі” повідомляло, які спеції допомагають схуднути.

Терміново в раціон: які продукти допомагають продовжити молодість

Від нашого харчування безпосередньо залежить стан здоров’я організму, тому продукти, які ми вживаємо, повинні бути натуральними, корисними та якісними. Експерти розповіли, що варто додати до раціону, якщо ви хочете “затримати” молодість.

Білок

Збагатіть своє меню рослинним білком, тому що він бере участь у багатьох процесах організму, зокрема відновлює клітини та тканину, а також входить до складу колагену, який необхідний для пружності та здоров’я шкіри.  

Томати

У цьому овочі містяться антиоксидантні речовини, а саме лікопен, що захищає нашу шкіру від ультрафіолетового випромінювання. Також речовина покращує роботу серцево-судинної системи.

Чорнослив

Експерти рекомендують щодня вживати 5-6 плодів чорносливу, щоб зберегти мінеральну щільність кісткової тканини.

Риба

Додайте в меню жирні сорти риби, тому що вони містять омега-3 кислоти, які сприятливо діють на весь організм, зокрема знижують запалення на шкірі.

Авокадо

Цей екзотичний плід багатий на мононенасичені жири, а завдяки ним формується здорова шкірна мембрана. Ще в авокадо є безліч антиоксидантів, які допомагають підтримувати юність.

Морква

У її складі багато вітамінів та корисних речовин, зокрема вітамін А, який стимулює вироблення колагену, а він відповідає за красу шкіри.

Мигдаль

Смачний горіх допоможе продовжити молодість завдяки вітаміну Е, який відповідає за клітинну регенерацію, а також він корисний для імунітету.

Шпинат

За вироблення найціннішого для організму колагену відповідає і шпинат. Також у ньому міститься велика кількість вітаміну С, який зміцнює імунітет.

Раніше видання “Коментарі” повідомляло, які продукти допомагають омолодити мозок.

Не повторюйте: невролог назвав 5 шкідливих способів швидкого сну

Багато людей страждають на безсоння, особливо на тлі постійних стресів і переживань. А в інтернеті або від знайомих можна почути безліч способів, які нібито допомагають швидше поринути у сон. Невролог Олексій Борисов назвав 5 із них, яких точно не варто прислухатися і пояснив чому.

Засипати “під телевізор”

Деякі люди для того, щоб зануритися в сон, включають телевізор або ноутбук. Такий ефект може вийти внаслідок “перевантаження” сенсорних систем організму. Але світло, яке походить від екрану погано впливає на вироблення мелатоніну (гормону сну) і може викликати неприємні наслідки.

Пити тепле молоко перед сном

Вважається, що у молоці міститься триптофан, необхідний синтезу мелатоніну — основного регулятора сну. Все так, але є “але”. Триптофану багато і в інших продуктах. А от якщо випивати склянку молока або більше безпосередньо перед сном, можна серед ночі банально захотіти в туалет, що перерве ваш сон.

Є солодке на ніч

Хтось вважає, що солодке перед сном допомагає заснути. Адже навіть у готелях увечері часто кладуть маленьку шоколадку на подушку. Проте слід пам’ятати, що у шоколаді міститься кофеїн, який може порушити роботу нормальних механізмів регуляції сну. Краще з’їжте ложку меду — вона ніяк не зашкодить сну, якщо, звичайно, у вас немає цукрового діабету та тривоги за зайву вагу.

Використовувати нічник

Хто з нас жодного разу не боявся “підліжкового монстра” чи “сіренького вовка”? Найкращий спосіб боротьби з ними – світло. Але саме світло – найголовніший ворог сну.

Випивати перед сном

Малі дози алкоголю (наприклад, 1 келих вина) дійсно здатні надати непогану заспокійливу дію. Однак, якщо перевищити дозу, може серйозно постраждати тривалість глибоких стадій сну, що призведе до уривчастого, неповноцінного сну. У результаті ваш організм не зможе відновитись за ніч.

Раніше видання “Коментарі” повідомляло, чому відіспатися у вихідні – погана ідея.

Що станеться з організмом, якщо регулярно пити воду з содою

В інтернеті можна зустріти безліч порад від “диванних медиків” з приводу користі вживання води з содою. Але чи такий корисний напій, як про нього говорять? Лікар Юрина Юзуп розповіла, які зміни відбудуться з організмом, якщо пити такий розчин регулярно.

Фахівець зазначила, що при правильному прийомі сода допомагає нормалізувати кислотно-лужний баланс (рН). А також розчин води із содою допомагає очистити організм, прискорює виведення токсинів, зменшує головний біль. Крім того, продукт має протизапальні властивості, тому соду з водою часто використовують для полоскання горла, щоб знизити запальний процес.

Зазначається, що при розчині соди у воді, вона перетворює водне середовище на слаболужне. Такий розчин може допомогти нейтралізувати кислотне середовище в організмі внаслідок олужнення.

Крім того, при попаданні в організм сода розріджує та оновлює структуру крові, допомагає боротися з каменеутворенням у нирках, відкладенням солей та бляшок холестерину.

Але такий розчин може завдати організму і шкоди. Варто знати, що від регулярного використання страждає насамперед стравохід, який в нормі має лужне середовище. Буває, що люди, які приймають соду з водою, страждають від кандидозу, тому що постійне залуження стравоходу — прямий шлях до зростання грибів. При надмірному надходженні соди з кишківника швидко починає вимиватись корисна мікрофлора, а це загрожує серйозними наслідками для здоров’я.

Лікар зазначила, що соду не можна вживати людям, у яких діагностовано виразку шлунка, гастрит, діабет та інші захворювання шлунково-кишкового тракту.

Раніше видання “Коментарі” повідомляло, які лікувальні властивості має сода.

Якими цілющими властивостями володіє морквяний сік

Морква — смачний і корисний овоч, який додають до величезної кількості страв. Але як виявилося, не менш корисним є її сік. Експерти перерахували кілька унікальних властивостей, якими має такий напій.

Здоров’я очей

В одній склянці (250 мл) морквяного соку міститься понад 250% денної норми вітаміну А, який сприятливо впливає на здоров’я зорової системи. Прийом бета-каротину захищає очі від захворювань, наприклад, сліпоти та катаракти.

Підвищення імунітету

Завдяки багатому вітамінному складу, регулярне вживання морквяного соку сприяє підвищенню імунітету. Зокрема, вітаміни А та С діють як антиоксиданти та захищають імунні клітини від пошкодження вільними радикалами.

Покращує контроль рівня цукру в крові

Морський сік має низький глікемічний індекс, який показує, наскільки той чи інший продукт підвищує рівень цукру в крові. Вчені з’ясували, що цей напій знижує цукор та покращує інші маркери, пов’язані з діабетом, а все завдяки пробіотикам.

Сприяє здоров’ю серця

Експерти радять частіше вживати морквяний сік, тому що він покращує роботу серцево-судинної системи. Напій містить багато речовин і антиоксидантів, які допомагають, наприклад, нормалізувати тиск.

Захист печінки

Каротиноїди, які входять до складу морквяного соку, сприяють здоров’ю печінки. Ці речовини мають протизапальну та антиоксидантну дію і захищають від неалкогольної жирової хвороби печінки.

Раніше видання “Коментарі” повідомляло, що в лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, при яких захворюваннях не варто додавати в раціон моркву.