Особливості виробництва штучного м’яса в Україні

Українським виробником було створено штучне рослинне м’ясо з використанням інноваційних технологій та натуральних інгредієнтів. Харчова цінність на 100 г становить 270 ккал, тому його не можна зарахувати до дієтичного.

Виробником пропонується веганська котлета для бургера, вона соковита та корисна, нагадує справжню за відтінком, структурою та смаковими якостями. Червоний колір, як у яловичини, надає концентрований сік буряка, що входить до складу веганського фаршу.

Особливості виробництва веганського м’яса в Україні

Для виробництва рослинного фаршу в Україні виробник використав успішний досвід зарубіжних партнерів, а також сировину найвищої якості. Внаслідок цього вдалося створити унікальний продукт українського виробництва.

Для отримання веганського м’яса не потрібно вирощувати корів та витрачати значні ресурси на корм, воду, енергоносії та ін. Інноваційне виробництво штучного м’яса в Україні сьогодні коштує дорожче, ніж тваринного, але поступово його вартість знижуватиметься.

Це відмінний продукт для веганів, які зможуть урізноманітнити свій раціон смачними та корисними веганськими стравами. У 100 г міститься 16 г білка, він збагачений вітамінним комплексом та іншими корисними елементами для організму (цинк, фосфор, кальцій, калій, залізо та ін.).

Рослинне м’ясо можна смажити, варити та запікати, дотримуючись простих правил технології. Наприклад, котлети для бургерів смажать з кожного боку по три хвилини до отримання золотистої скоринки.

Якщо це фрикадельки для перших страв, то варять їх протягом шести хвилин у киплячій воді. Для запікання веганського м’яса потрібно хвилин 15 та нагріти духовку до 200 градусів. Зберігають та продають штучний фарш у зручній упаковці та замороженому вигляді. Допускається температура не вище -18 градусів у морозильній камері. Після розморожування необхідно вжити фарш протягом двох днів.

Як приготувати вегетаріанський бургер?

У закладах фаст-фуду найпопулярнішою позицією меню є бургери. Тепер вони доступні й для веганів, які не їдять м’ясні тваринні продукти. Замість традиційної у вегетаріанському бургері рослинна котлета.

Крім котлет для веганських бургерів, за посиланням https://eat-me-at.com/uk/product/eat-me-farsh можна замовити фарш в упаковці вагою 350 г за вигідною вартістю. Це екологічний продукт із енергетичною цінністю 1124 кДж на 100 г.

Для приготування вегетаріанського бургера потрібні такі інгредієнти:

  • булочка;
  • гуакамоле;
  • колслоу;
  • солодкий нарізаний перець;
  • рослинна котлета;
  • соус чилі;
  • веганський сир та майонез.

Гуакамоле готується з авокадо, лимонного соку, подрібненої кінзи та зеленої цибулі з додаванням солі, перцю до смаку. Для приготування колслоу потрібно 100 г пекінської капусти та 50 г чуки, половина огірка та веганський майонез. Після того, як усі інгредієнти приготовлені, приступають до збирання самого бургеру.

Как выкладывать товар в магазине: важные правила

Гарантировать высокие продажи и удовлетворенность посетителей позволяет ответственный подход к презентации товара. Прежде всего, нужны будут качественные стеллажи для магазина, которые следует правильно расставить, чтобы замедлять поток людей, но при этом сделать процесс покупок комфортным. Не менее важно позаботиться о выборе места расположения для определенных видов продукции. Если не придерживаться системного подхода в этом вопросе, то могут возникнуть различные проблемы:

  • одни стеллажи торговые будут переполнены товарами, другие, наоборот, будут пустовать;
  • часть продукции будет залеживаться;
  • работникам придется тратить слишком много времени на обновление запасов;
  • клиентам неудобно будет искать интересующие позиции;
  • какие-то продукты могут повреждаться.

Основные правила выкладки 

Независимо от специализации торговой точки, всегда необходимо придерживаться следующих принципов:

  • избегать закрытия товара рекламными элементами;
  • справа размещать позиции, к которым нужно привлекать больше внимания;
  • на уровне глаз человека размещать товары, которые хотите, чтобы лучше продавались;
  • менять периодически наполнение стеллажей, чтобы покупатели обращали внимание не только на те изделия, за которыми пришли;
  • придерживаться принципа логичности и понятности расположения;
  • в самом конце торгового зала располагать товары массового спроса – до них клиент все равно доберется;
  • оставлять по краям полок 3-4 свободных сантиметра;
  • выделять на каждый вид продукции столько пространства, сколько он приносит вам дохода;
  • рядом размещать товары, дополняющие друг друга, например, кетчуп с пельменями, пиво с чипсами, чай и кофе с печеньем и т.д.

При организации работы продуктового магазина также нужно отслеживать заполнение витрин и создавать впечатление наполненности пространства всевозможными товарами. Самый простой способ добиться визуального изобилия – использовать зеркальные поверхности, благодаря которым даже при небольшом ассортименте человек будет испытывать желание что-то купить. Если продаете весовую продукцию, то каждое наименование должно занимать 3 ряда, а чтобы избежать появления просрочки – перемещайте наперед товары с небольшим или заканчивающимся сроком хранения. Последний, но немаловажный совет – сделайте так, чтобы все продукты, особенно нарезки сыров, колбасы и рыбы, выглядели аппетитно.

Что такое остеопороз?

Остеопороз представляет собой метаболическое заболевание костей, характеризующееся снижением костной массы и хрупкостью скелета. Больше информации: https://healthday.in.ua/releases/kaltsemyn-advans-kak-prymeniat .

Всемирная организация здравоохранения (ВОЗ)  оперативно определяет остеопороз как Т-показатель минеральной плотности кости менее -2,5 SD (более чем на 2,5 стандартных отклонения ниже среднего значения для молодых и взрослых), который измеряется с помощью двухэнергетической рентгеновской абсорбциометрии (DEXA) . ) , у женщин в постменопаузе и мужчин старше 50 лет. Эталонным стандартным участком анализа минеральной плотности кости является шейка бедренной кости, но можно использовать и другие участки, такие как поясничный отдел позвоночника. Клинический диагноз остеопороза также может быть установлен без измерения минеральной плотности кости по наличию маломощных переломов , особенно в типичных местах (позвоночник, бедро, таз, запястье, плечевая кость или ребро).

Эпидемиология

Факторы риска

Диагностический критерий остеопороза ВОЗ недостаточен для выявления пациентов с высоким риском переломов. Следующие факторы риска, в дополнение к минеральной плотности кости шейки бедра, используются в FRAX (Инструмент оценки риска переломов), который рассчитывает 10-летнюю вероятность большого остеопоротического перелома (перелом бедра, клинический перелом позвоночника, плечевой кости или запястья) и перелом бедра 11 :

  • пол (женщины имеют более высокий риск)
  • возраст (пожилые люди имеют более высокий риск)
  • индекс массы тела  (более низкая масса тела сопряжена с более высоким риском)
  • предшествующий хрупкий перелом
  • родительская история перелома бедра
  • нынешнее курение табака
  • ежедневное употребление алкоголя не менее 3 единиц
  • когда-либо длительное использование пероральных глюкокортикоидов (более 3 месяцев в дозе, эквивалентной как минимум 5 мг преднизолона в день)
  • ревматоидный артрит
  • другие причины вторичного остеопороза, в том числе
    • сахарный диабет I типа (инсулинозависимый)
    • несовершенный остеогенез у взрослых
    • нелеченный длительный гипертиреоз
    • гипогонадизм
    • преждевременная менопауза (<45 лет)
    • хроническое недоедание
    • мальабсорбция
    • хроническое заболевание печени
    • ВИЧ/СПИД , особенно при некоторых видах антиретровирусной терапии (АРТ) (например, тенофовира дизопроксила фумарат)  12

Клиническая картина

Остеопороз сам по себе протекает бессимптомно и чаще всего диагностируется, когда индивидуум оценивается на основе факторов риска или после поступления с переломом из-за малой степени тяжести .

Патология

Остеопороз – это существенное уменьшение костной ткани на единицу объема кости. Нет микроструктурных и биохимических изменений, как при остеомаляции или рахите . Следовательно, соотношение минералов и остеоидов нормальное (ср . остеомаляцию , при которой соотношение минералов и остеоидов снижено).

Вибух боєприпасів у Чернігові: стало відомо, що кількість постраждалих стрімко зросла

Чисельність
 городян, які  отримали поранення  з причини 
вибуху боєприпасів  під час їх
демонстрації в місті Чернігів підвищилась до 13 осіб. Про це інформує  “Суспільне”.

Як
розповів радник голови  Чернігівської ОВА
Андрій Подорван, до медичних закладів 
доставили ще кількох  жителів
міста, які  знаходились  поруч 
із виставковим стендом, коли 
стався вибух.

Зараз  стали 
відомими дані, що з-поміж  потерпілих
 є шестеро малих чернігівців віком від 2
до 12 років, двоє з малюків 
знаходяться  на лікуванні в
медичному закладі.  Ще  були поранені 
шестеро городян  та  військовослужбовець.

В палаті
травматологічного  відділення  Чернігівської лікарні №2  знаходиться 
матір дворічного хлопчика. Зараз  її  особистий стан задовільний. Але, її дворічний
малюк   знаходиться  під наглядом лікарів у реанімаційному
відділенні.

Нагадаємо, що “Коментарі” інформували про те, що президент Зеленський відреагував на трагедію у Чернігові. Президент України Володимир Зеленський наголосив, що правоохоронці мають якомога швидше встановити, хто та з яких причин приніс бойову зброю на виставку. 3 вересня у Чернігові на міській виставці здетонувала РПГ, внаслідок чого було травмовано п’ятеро осіб, серед них четверо дітей віком від 2 до 12 років, дворічна дитина – у важкому стані. Володимир Зеленський прокоментував цю трагедію та відмітив, що усі винні будуть притягнуті до відповідальності. Глава держави закликав представників місцевої влади та правоохоронців по всій країні пильнувати, щоб таке не повторилося. Також заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив, що він мав чітку і зрозумілу розмову з очільником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом. 

20 тисяч окупантів перебувають в оперативному оточенні на Півдні: подробиці

Представник  першої окремої бригади спеціального
призначення імені Івана Богуна Тарас Березовець повідомив, що на
правобережжі  річки  Дніпро зараз  
знаходяться частини з  мобілізованими
 з ОРДЛО, ще тут є військовослужбовці
армії  рф.

 Про це інформує  “Еспресо”.

“На правому березі Дніпра бурятів
вже не залишилось, там стояла їхня бригада десантно-штурмових військ, яка
втратила 60% особового складу. Зараз там перебувають підрозділи так званих
“ЛДНР”, або підрозділи з російських регіонів — псковські десантники й
подібні до них”, — розповів офіцер.

Як він зазначив,  загальна 
кількість скупчення окупантів на правобережжі Дніпра   становить майже  20 тис. 
військових армії РФ.

Представник  першої окремої бригади спеціального
призначення імені Івана Богуна продовжив, що загарбники тепер фактично
перебувають в оточенні. Їх кількість була більшою, але частину особового складу
загарбники поспіхом перекинули на лівобережжя. Коли вони спробують
переправитись через річку, то будуть знищені, адже всі переправи, кожна ділянка
річки пристріляна  HIMARS. Тому  українські військовослужбовці  мають все закінчити. Їх потрібно не підганяти
і не вимагати швидких результатів.

Нагадаємо, що “Коментарі” писали про те, що РФ випустила по Україні 3,5 тисячі ракет. Статистику обстрілів РФ з початку повномасштабного військового вторгнення в Україну надало Стратегічне командування ЗСУ з посиланням на інформацію Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця. Так, чиновник повідомив, що вибухи ракет супроводжуються викидами в атмосферне повітря, забрудненням ґрунтів та вод, загибеллю флори і фауни. Близько 200 тисяч квадратних кілометрів території нашої країни потребує розмінування. За півроку повномасштабної війни піротехніки ДСНС знешкодили більш ніж 186 тисяч боєприпасів та понад дві тисячі авіабомб.