Українська армія просувається вперед

Після двох місяців повільного прогресу на полі бою Україна, схоже, нарощує темп контрнаступу, розгортаючи тисячі додаткових військ на південному фронті.

Про це повідомляє CNN.

Два американські чиновники повідомили виданню, що Україна перекинула додаткові сили на південний схід країни, що є ознакою того, що Київ виявив потенційні слабкі місця в російських оборонних лініях.

Українські військові утримували велику кількість підготовлених військ, деякі з яких були оснащені більш потужним західним озброєнням, з початку операції у червні. За словами одного з американських чиновників, хоча вони все ще зберігають певну бойову міць у резерві, зараз вони розгорнули основну частину сил, задіяних у контрнаступі.

Схоже, що ці зусилля принесли певні результати. Контрнаступ прорвав деякі елементи російських оборонних ліній на південному сході, і резервні підрозділи увійшли, щоб скористатися цією можливістю.

Російський військовий чиновник також визнав, що українські сили змогли вклинитися на трьох ділянках першої лінії оборони росії на Запорізькому фронті.

Нацбанк знизив облікову ставку до 22%

Правління Національного банку ухвалило рішення з 28 липня знизити облікову ставку з 25% до 22%.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Зазначається, що стрімке сповільнення інфляції та стійка ситуація на валютному ринку уможливлюють початок циклу зниження облікової ставки.

“Ураховуючи поліпшення інфляційних очікувань та прогнозу подальшого уповільнення інфляції, поточне та прогнозоване зниження ставки узгоджується зі збереженням привабливості гривневих заощаджень.

Це є важливим елементом забезпечення курсової стійкості за помʼякшення валютних обмежень і переходу до більшої гнучкості обмінного курсу. Водночас зниження облікової ставки на тлі збереження макрофінансової стабільності підтримає відновлення економіки”, – пояснили в НБУ.

Нацбанк зауважує, що у червні споживча інфляція сповільнилася до 12,8% у річному вимірі, що перевершило очікування регулятора. Також Нацбанк покращив прогноз інфляції на цей та наступні роки. Зокрема, враховуючи сприятливу динаміку першого півріччя, НБУ поліпшив прогноз інфляції на цей рік – з 14,8% до 10,6%.

ВР ухвалила закон про відбір суддів КСУ

Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт №9322 про зміни процедури відбору суддів Конституційного суду, потрібний для виконання критеріїв Єврокомісії на шляху України до членства в ЄС.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп Ярослав Железняк.

За ухвалення закону проголосували 293 народні депутати.

“Важлива євроінтеграційна ініціатива. Виконання першої рекомендації Європейської комісії до членства України в ЄС”, – написав він.

За його словами, в документі, серед іншого, є норма, яка посилює роль міжнародників у відборі суддівє

“Якщо у зв’язку з однаковою кількістю голосів “за” і “проти” Дорадча група експертів не може ухвалити рішення, проводиться повторне голосування. У разі однакової кількості голосів “за” і “проти” під час такого повторного голосування голоси трьох членів Дорадчої групи експертів, з яких принаймні двоє запропоновані міжнародними організаціями чи Європейською комісією “За демократію через право” , є вирішальними”, – йдеться у законопроєкті.

Как кормить пожилых кошек?

Во время старения коты и кошки, как и все живое, переживают множества изменений в организме. Достаточно сложно поддерживать здоровье на должном уровне, не меняя ничего при этом. Для того чтобы поддержать здоровье кошки, достаточно подобрать соответственные виды кормов для регулярного питания.

В ассортименте присутствуют специальные корма для стареющих животных. Среди таких видов продукции можно выделить корма от торговой марки Акана. Производители предлагают корма холистики или супер-премиум класса. Главное состоит в том, что в составе присутствуют только такие ингредиенты, которые могут легко усваиваться организмом и приносить ему достаточно пользы. Именно поэтому корм для котов Acana https://zoomagazin.dp.ua/catalog/koshki/pitanie-koshek/korma-dlya-koshek/acana следует купить каждому владельцу стареющей кошки. При регулярном кормлении таким питанием будет заметны положительные изменения в организме. Животное будет всегда здоровое, шерсть блестящая, а скелет крепкий.

Рассматривая состав корма, можно заметить что в нем есть большое количество натуральных ингредиентов. Такое питание приведет в восторг всех кошек, даже самых переборчивых. Производители стремятся выпускать продукцию только из качественных компонентов, без химии и усилителей вкуса, для того чтобы иметь возможность обеспечить животного только лучшим.

Характеристики корма Acana

Выбирая для питания стареющих кошек корм Acana, можно быть уверенным в том, что питомец будет обеспечен необходимым количеством полезных веществ. При постоянном питании такой едой будут заметны сразу результаты. Кошка будет сохранять свое здоровье, а также будет все такой же активной, как и в своем молодом возрасте. В составе есть большое количество антиоксидантов и клетчатки, которые благотворно влияют на общее состояние организма. Также можно с уверенностью сказать, что антиоксиданты — это незаменимые вещества, которые помогают отодвинуть старость и продлевает жизнь любимцу.

В ассортименте кормов от Acana можно найти подходящие виды питания для стареющих кошек, в зависимости от их особенностей, а именно:

  • стерилизованы они или нет;
  • гуляют они на улице или только сидят дома;
  • имеют ли аллергические реакции на какие-то продукты;
  • насколько они активны в течение дня.

Еще следует обратить внимание на то, что в составе кормов для котов есть малое количество углеводов, поэтому можно будет не переживать, что животное станет страдать от ожирения.

Купить любого вида корм можно здесь https://zoomagazin.dp.ua/.

Звідки походить італійська піца та які рецепти варто спробувати

Серед різноманіття піц, які пропонують сучасні піцерії та ресторани можна легко загубитися. Проте, якщо хоч трохи орієнтуватися на історії походження піци та її класичних смаках, вибір стає значно простішим.

Походження італійської піци

Італійці ще з самого існування своєї нації були справжніми шанувальниками їжі та полюбляли смачненько поїсти. Ще у середині нашої епохи представники італійського народу здебільшого використовували у своїй кухні хлібні вироби. Вони змазували їх оливковою олією, часником, посипали сушеними травами, що заздалегідь були зібрані фермерами та споживали цей простий, нехитрий, на перший погляд, хліб.

Проте тоді італійці не знали, що в наш час цей звичайний рецепт буде дуже популярним серед багатьох народів світу та називатиметься піца «Неаполітана». Це і була перша піца, яка набула певної офіційності серед італійського населення, проте тільки наприкінці 19 століття страва отримала визначний статус та почала стрімко поширюватися по різним континентам.

Це відбулося, коли Маргарита Савойська прибула в Неаполь та місцеві кухарі пригостили її популярною і їхньому місті стравою: на тонкому тісті гармонійно поєднувалися томатний соус, моцарела та базилік. Ці кольори відтворювали прапор Італії, тому ця піца здалася дійсно важливою та визначною для Маргарити. Звісно, ще й дуже смачною.

Вона так сподобалася королеві, що кухарі, які винайшли цей шедевр, назвали страву її іменем. Піца «Маргарита» – це справжня класика, яка поєднує у собі головні традиції Італії. Вона дуже легка для організму, а її смак доволі простий, проте вишуканий та запам’ятовується назавжди. Сьогодні цю італійську піцу можна також скуштувати у піцерії в Івано-Франківську та замовити її прямо додому з доставкою за посиланням https://pizza-if.com/. Українські кухарі вже багато років відтворюють визначні рецепти італійських кухарів та роблять це майстерно та якісно.

Найсмачніша італійська піца

Італійці – це дуже творчий народ. Вони завжди вигадують нові рецепти, в тому числі й рецепти піци. Сьогодні існує вже досить багато смаків, які варто спробувати кожному, проте щоб не загубитися у їх різноманітті, ви можете орієнтуватися на наступні перевірені часом рецепти:

  • Грибна піца, яка поєднує у собі томатний соус або вершковий, моцарелу, свіжі гриби. В залежності від кухаря у цей рецепт може бути доданий додатковий сир, наприклад рікота.
  • Піца з оливками – дуже проста та виконана з томатного соусу, моцарелою та великою кількістю оливок.
  • Біла піца – це вегетаріанська піца, яка складається з моцарели, різних сирів, оливкової олії, часника та інших ароматних інгредієнтів за бажанням кухаря. На відміну від популярного рецепта піци «Чотири Сири», біла піца має у собі більше прянощів.
  • Піца «Маринара» – ще одна історично відома італійська піца, що поєднує у собі томатний соус, часник, оливкову олію та орегано. Цей рецепт нагадує той самий хліб, який часто пекли італійці до всесвітньої популярності піци. Сьогодні піца «Маринара» робиться, як і всі італійські рецепти на тонкому тісті та є доволі легкою для вживання, не навантажує. Сьогодні на основі цього простого рецепту кухарі вигадують багато чого новенького: вони додають в основу м’ясо, рибу, різноманітні овочі та інші насичені продукти.
  • Піца «Капрічоза» з різноманітною начинкою: грибами, артишоками, шинкою, оливками тощо. Має дуже насичений смак через велику кількість у ній інгредієнтів.

На щастя ми можемо скуштувати всі ці рецепти у своїй рідній країні, які не будуть значно відрізнятися від шедеврів італійських майстрів.