Найяскравіші цитати про літо: натхнення та радість

Літо – час радості та натхнення

Літо – це пора, коли серце наповнюється сонцем, а душа розцвітає, немов квітка під промінням. Це час, коли можна зручно влаштуватися в улюбленому місці з прохолодним коктейлем і книгою.

Цитати про літо

Ось кілька найяскравіших цитат про літо:

  • “Я кохатиму тебе все літо”, – це звучить набагато переконливіше, ніж “все життя” і – головне – набагато довше!” (Марина Цвєтаєва)
  • “А літо не буде чекати, поки ти приведеш себе в порядок, воно вже йде … поквапся!”
  • “Літо як вихідні. Таке ж прекрасне, і так само швидко минає. Червень – це п’ятниця, липень – субота, серпень – неділя”. (Марина Цвєтаєва)
  • “Правильне літо – це, коли ні про що не шкодуєш”.
  • “Я люблю, коли літо обіймає мене, наче огортає теплою ковдрою”. (Келлі Елмор)
  • “Напевно, у кожного в житті буває таке літо, коли ходиш по землі, немов літаєш по небу”.
  • “Моя улюблена пора року – червень, початок літа. Коли все ще попереду. Так і треба жити, не обертаючись”. (Рей Бредбері)
  • “Зараз легко забути, наскільки вільними і натхненними ми всі почувалися того літа”.
  • “Ідеальний літній день – це коли світить сонце, дме вітер, співають птахи, а газонокосарка зламана”. (Джеймс Дент)
  • “Але завтра може піти дощ, тож я піду за сонцем”.
  • “Можна любити зиму і нести в собі тепло, а можна надавати перевагу літу, залишаючись осередком льоду”.
  • “Що глибше літо – то пишніший сад”. (Віра Інбер)
  • “Є щось прекрасне в літі, а з літом прекрасне з’являється в нас”.
  • “Літо закінчується так само швидко, як і дитинство”. (Джордж Р. Р. Мартін)
  • “Для того, щоб робити дурниці влітку не потрібен привід. Літо – це вже привід!”
  • “Не проси літа довгого, а проси теплого”. (Українське прислів’я)
  • “Якщо ти думаєш про погані речі влітку, тоді проблеми підуть за тобою і в осінь”.
  • “Мені цікаво, як би було жити у світі, де завжди був червень”. (Монтгомері Л.М)
  • “Для того, щоб забути людину, кращого часу, ніж літо, не придумаєш”.
  • “Варто мені пробитися в тісноту полуниці, і я бачу літо – його пилюку й низьке небо”. (Тоні Моррісон)
  • “Якби літо мало визначальний аромат, це, безумовно, був би запах барбекю”.
  • “Живи на сонці. Купайся в морі. Пий дике повітря”. (Ральф Волдо Емерсон)
  • “Серпень – один місяць, який потрібно провести як три”.
  • “Літні романи закінчуються з різних причин. Але коли все сказано і зроблено, вони мають одну спільну рису: вони падаючі зірки – вражаюча мить світла на небесах, швидкоплинний проблиск вічності”. (Ніколас Спаркс)
  • “У житті людини буває, схоже, тільки одне по-справжньому спекотне літо. Все, що трапляється після, – лиш трохи гріє”.
  • “Літом пісня сама співає”. (Вільям Карлос Вільямс)
  • “Це посмішка, це поцілунок, це ковток вина… це літо!”
  • “Бог створив червень, тому що весна – важкий акт”. (Ел Бернштейн)
  • “Бути закоханим – це як американські гірки та прогулянка по пляжу, об’єднані в одне ціле”.
  • “Людина говорить багато речей влітку, чого не має на увазі взимку”. (Патриція Бріггс)

Літні спогади

Літо – це не лише пора відпусток, а й час, коли ми можемо насолоджуватися кожним моментом, створюючи незабутні спогади.

Броколі: овоч, що перевершує апельсини за вітаміном C

Броколі як суперфуд

Забудьте про апельсини – справжнім чемпіоном за вмістом вітаміну C виявилась звичайна броколі. Дієтологи називають цей овоч суперфудом, здатним не лише зміцнити імунітет, а й покращити стан шкіри, серця та кишківника.

Вміст вітаміну C у броколі

Дієтологиня Джоан Селдж Блейк пояснила, що лише пів склянки вареної броколі містить 51 мг вітаміну C – це 57% від денної норми. Така кількість навіть перевищує вміст вітаміну C у половині грейпфрута на 14%.

Чому вітамін C необхідний

За словами Селдж Блейк, вітамін C – ключовий елемент для:

  • Вироблення колагену – головного білка, що забезпечує міцність шкіри, суглобів та судин.
  • Зміцнення імунітету – антиоксидантна дія вітаміну допомагає захищати клітини, а також підтримує здоров’я шкіри – першого бар’єра проти інфекцій.
  • Здоров’я очей – вітамін C може уповільнювати вікові зміни, зокрема розвиток катаракти та макулодистрофії.
  • Покращення роботи кишківника – деякі дослідження свідчать, що вітамін C підтримує мікробіом та сприяє зміцненню кишкової стінки.

Чому броколі – справжній суперпродукт

Крім високого вмісту вітаміну C, броколі має багато інших переваг, зауважив дієтолог Дрю Хелмер:

  • Джерело клітковини – 3 грами на порцію (пів склянки), що сприяє ситості та здоров’ю травної системи.
  • Містить калій – 229 міліграмів, що підтримує роботу серця та тиск.
  • Багата на фолати та вітамін K – важливі для згортання крові, кісткової тканини та здоров’я під час вагітності.
  • Допомагає засвоювати залізо – вітамін C з броколі покращує засвоєння заліза з рослинної їжі.

Як додати більше броколі до раціону

Цей овоч легко знайти у свіжому чи замороженому вигляді, а способів приготування – безліч:

  • Запікати або смажити на грилі – зі спеціями, як гарнір до каш чи пасти.
  • Готувати на парі – подавайте з лимонним соком, часником або травами.
  • Додавати до омлетів та салатів – можна подрібнити як “рис” і змішати із запіканками.
  • Їсти сирою – у салатах, сендвічах або ролах.
  • Зробити пюре – для супів або соусів, що особливо корисно для дітей.

Фахівці зауважують: броколі – доступний і надзвичайно поживний продукт, який варто включити до щоденного раціону не лише заради вітаміну C.

Варення з часнику: незвичний десерт літа

Варення з часнику – новий смак літа

Варення залишається вічною класикою серед десертів. Якщо традиційні полуничні, чорничні чи смородинові варення вже набридли, спробуйте приготувати варення з часнику. Це незвичний смаколик, який стане чудовим доповненням до круасанів, млинців або просто для вживання ложкою.

Як приготувати варення з часнику

Цікаво, що варення з часнику буває двох видів: солоне, яке чудово підходить до м’ясних страв або сирних нарізок, та солодке, яке стане справжнім десертом до чаю чи кави. Солодке варення точно здивує навіть найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти:

  • 200 грамів часнику;
  • 200 грамів цукру;
  • 200 мілілітрів води;
  • мускатний горіх;
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці;
  • соняшникова олія.

Приготування:

  1. Спершу очистіть часник та розріжте зубчики навпіл. Викладіть їх на деко, змащене олією, та поставте у духовку на 15 хвилин при температурі 200 градусів.
  2. Потім приготуйте сироп: у воду додайте цукор, мускатний горіх та корицю. Варіть до кипіння на повільному вогні.
  3. До закипілого сиропу додайте часник. Варіть все разом, поки варення не стане тягучим.
  4. Розлийте варення по стерилізованих банках та дайте охолонути.

Спробуйте цей незвичний десерт і здивуйте своїх близьких!

Шоколад і ягоди: суперпродукти для довголіття

Ключ до довголіття

Еліксир безсмертя вчені поки не винайшли. Водночас деякі продукти можуть стати ключем до нього. Зокрема, мовиться про чорницю та темний шоколад.

Дослідження вчених

Дослідження проводили вчені з Університету Квінс у Белфасті, Університету Едіт Коуен у Перті та Віденського медичного університету. Вони працювали упродовж 10 років, відстежуючи людей у віці від 40 до 70 років. Участь в експерименті взяли понад 120 тисяч добровольців.

Результати дослідження

У процесі вчені виявили, що найкраща ситуація була у людей, які регулярно споживали продукти, багаті на флавоноїди. Зокрема, вони мали суттєво нижчі ризики захворіти на серцево-судинні захворювання, діабет 2 типу, онкологічні захворювання та респіраторні захворювання. Крім того, фіксували загальний нижчий ризик смерті від будь-якої причини.

Прийом флавоноїдів у кількості близько 500 міліграмів на день був пов’язаний із 16-відсотковим зниженням ризику смертності від усіх причин, а також приблизно на 10 відсотків нижчим ризиком серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та респіраторних захворювань, – наголошують вчені.

Продукти з флавоноїдами

Флавоноїди є у таких продуктах:

  • чай;
  • чорниця;
  • полуниця;
  • апельсини;
  • яблука;
  • виноград;
  • темний шоколад.

Солоні панкейки: новий смак для вашого сніданку

Солоні панкейки для сніданку

Якщо ви звикли вживати панкейки лише з варенням та фруктами, пропонуємо спробувати новий солоний варіант, який підійде не лише на сніданок.

Рецепт поділився шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram. Збережіть його, щоб не загубити!

Інгредієнти

  • Для млинців: 560 грамів борошна, 12 грамів розпушувача, дрібка солі, 1 столова ложка цукру, 500 мілілітрів молока, 4 яйця.
  • Для начинки: шинка, твердий сир.
  • Для соусу бешамель: 30 грамів вершкового масла, 30 грамів борошна, 300 мілілітрів молока, сіль та мускатний горіх за смаком.

Приготування

Соус бешамель: У сотейнику розтопіть масло, додайте борошно та помішуйте до однорідності. Влийте молоко, постійно мішайте до загустіння (не кип’ятіть довго!). Приправте сіллю та мускатним горіхом.

Панкейки: Яйця збийте з сіллю до легкої піни, влийте молоко, додайте суміш борошна з розпушувачем – замісіть тісто. Перелийте в мішок або глечик.

Смаження та складання: На добре розігрітій пательні підрум’яньте тонкий шар тіста. Викладіть сир і шинку, залийте ще трохи тіста зверху. Обсмажте з обох боків до золотистої скоринки. Полийте гарячі панкейки бешамелем, додайте натертий сир зверху та поставте в духову піч до золотистої скоринки.

Смачного!