Яка ти кава? Пройди тест та дізнайся про себе

Кава як відображення особистості

Кава – найпопулярніший напій у світі. Поки ти читаєш це речення, тисячі людей готують каву, а ще тисячі – п’ють. Найчастіше всі приємні моменти починаються з “пішли на каву”. А кавова культура успішно розвивається століття за століттям.

Вибір кави та його значення

Спершу людство пило чорну каву, іноді з цукром або прянощами. Однак наразі ми вже вигадали тисячі рецептів улюбленого напою. Кожен може обрати свою ідеальну каву. Смаки можуть розповісти про людину дуже багато. Обери найсмачнішу для себе каву й буквально за мить дізнайся більше про свою особистість.

Перша кава – еспресо з молоком

Кавова класика, яку трішки пом’якшили задля довершеності смаку. Еспресо обирають люди з сильним характером, які точно знають, чого хочуть від себе, життя, людей поруч. Однак іноді надмірна різкість може створити низку проблем. Тому її варто збалансувати ніжністю та турботою.

Друга кава – капучино

Цей напій обирають мрійники та люди, закохані у мистецтво. Капучино – та сама “золота середина”: насичений кавовий смак та молочна м’якість. Ідеально, щоб починати день, у якому станеться так багато класного. Капучино – кава оптимістів. А ще її дуже люблять сови, і байдуже, що там кажуть італійці: коли прокинулися, тоді must have горнятко капучино.

Третя кава – лате

Якби затишок був кавою. Лате обирають люди, які цінують комфорт та готові створювати навколо себе особливий світ. Вони з нетерпінням чекають свят й готують подарунки рідним за місяць до особливих дат. Ведуть особисті щоденники. Планують затишні відпустки. Легкі на підйом до пригод (головне – щоб була улюблена кава). Бачать прекрасне у собі та інших.

Четвертий напій – какао

Його зазвичай готують тоді, коли кава у всіх варіантах видається надто гіркою. Какао – це сміливість обирати у світі трендів те, що тобі справді подобається. Люди, які охоче ласують цим напоєм, цінують тепло, щирі розмови до ранку та довгі мандрівки потягами. Вони вміють створювати казку й відмовляються вірити, що історії можуть закінчуватися не хепіендами.

Найкращі цитати Джорджо Армані про моду та життя

Джорджо Армані: Впливовий дизайнер

Джорджо Армані входить до списку найвпливовіших людей Італії та є одним з найбагатших людей світу. Це й не дивно, адже внесок, який він зробив у світову моду, оцінити неможливо.

Цього року, 11 липня, дизайнеру та очільнику дому моди Джорджіо Армані виповнюється 91 рік. У день народження легендарного італійця ми згадуємо його знакові вислови про моду та життя.

Висловлювання Джорджіо Армані про високу моду

  1. “Бути елегантною не означає кидатися в очі, це означає – врізатися в пам’ять”.
  2. “Не варто занадто старатися, вибираючи одяг: найстильніші люди виглядають так, ніби не докладають ніяких зусиль до власного зовнішнього вигляду. В кінцевому підсумку стиль зводиться до самовираження, і я не думаю, що хоч щось може виглядати дійсно жахливо на людині, яка щира сама з собою”.
  3. “Мода не може бути темою скандалів у ЗМІ. Ми повинні розвиватися і хвилювати, але не епатувати – це вже занадто”.
  4. “Значення аксесуарів в наші дні зростає, так що вкладайте гроші у взуття, ремені, сумки, краватки тощо. Тоді ви зможете оновлювати свій наряд знову і знову”.
  5. “Ретельно підібраний аромат може стати вашою відмінною рисою. Це перше, що відчувають люди, коли ви входите в кімнату і останнє, що зникає, коли ви йдете”.
  6. “Дешева пара взуття – недоречна економія. Взуття – це основа вашого гардероба”.
  7. “Виглядати сексуально – питання впевненості в собі”.
  8. “Годинник – один з найважливіших речей, яку ви купите. Годинники багато говорять про людину”.
  9. “Вибирайте тканини нейтральних кольорів, без яскравих візерунків – вони будуть служити вам довше”.
  10. “Різниця між стилем і модою – в якості”.

Цитати Джорджіо Армані про життя

  1. “Це проблема сучасного світу: ніхто не хоче ризикувати, ризикувати бути собою”.
  2. “Справжня розкіш – говорити те, що думаєш”.
  3. “Чим успішнішим я стаю, тим більше я хочу залишатися таким, яким є, зі своїми недоліками і невпевненістю”.
  4. “Гомосексуал – чоловік на 100%. Йому не потрібно одягатися як гомосексуалові”.
  5. “Щоб створити щось виняткове, ваше мислення має бути безперервно сфокусовано на найдрібніших деталях”.
  6. “У чому секрет моєї молодості? Частково це спадковість. Моя мати померла у 90 років, а виглядала на той час на 65. Сподіваюся, зі мною буде так само. Але річ і в самодисципліні: не лягайте надто пізно, не пийте надто багато, не куріть. А також розумійте себе і правильно поводьтеся з власним внутрішнім ‘я'”.
  7. “Пам’ятайте, як співав Мік Джаггер, ‘You can not always get what you want’ (‘Не завжди отримуєш все те, що хочеш’)? Так, я хотів би бути високого зросту і мати солідний ніс. Прийміть те, що вам відпущено, і не здавайтеся. Не витрачайте життя, намагаючись змінювати те, що неможливо змінити, не затримуйтеся на цьому”.
  8. “Я не боюся економічних криз. Навпаки, саме в цей час є сенс ризикувати, щоб пожинати плоди у стабільні часи”.
  9. “Мій найбільший страх? Необхідність приймати поспішні рішення”.
  10. “Я не люблю говорити про минуле та ностальгію. Як я цього уникаю? Спілкуюсь із молоддю”.

Джорджо Армані більше не буде використовувати хутро.

Хмарна кава: новий тренд у світі напоїв

Хмарна кава – популярний тренд

Тренди TikTok добралися й до улюблених напоїв. У мережі стала вірусною “хмарна кава”. Люди, які вже скуштували, діляться, що вона – не тільки смачна, але й дуже корисна.

Що таке “хмарна кава”?

“Хмарна кава” отримала свою назву завдяки кокосовій воді. Її додають поверх кавової пінки, й утворюється справді маленька хмаринка. Вона додає такій каві “повітряності” та робить напій бажаним у спеку, коли звичні еспресо та капучино смакують далеко не всім.

Чому “хмарна кава” стала популярною?

Секретів популярності “хмарної кави” є декілька. Насамперед вона – дуже естетична. В епоху, коли ми, здається, спробували вже майже всі можливі гастрономічні поєднання, таким напоєм ще можна здивувати друзів, якщо пригостити їх, або фолловерів, опублікувавши фото у соцмережах.

По-друге, “хмарна кава” – справді смачна. Напій готують шляхом збивання. Зробити це можна вручну, або скориставшись міксером. Спершу збивають цукор, гранульовану розчинну каву та крижану воду. А коли кава змішається до густої пінки, її додають до склянки крижаної кокосової води.

Користь кокосової води

Науковець Браян Куок Ле вважає, що цей тренд з TikTok (на відміну від багатьох інших) – справді корисний. Кокосова вода знижує рівень холестерину та кров’яний тиск. Крім того, вона містить електроліти, які допомагають відновитися. Якщо ж немає змоги придбати кокосову воду, її можна замінити, наприклад, кокосовим або вівсяним молоком. Вийде не зовсім те, але все одно буде дуже смачно.

Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.

Чорниця: ягода для покращення здоров’я

Чорниця – скарб для здоров’я

Дослідження показують, що чорниця входить до рейтингу найпопулярніших ягід, які обирають дорослі. Вона є не лише смачним десертом, але й справжньою скарбницею вітамінів.

Історія чорниці в Україні

Чорниці здавна росли на території України. Ця ягода входила до страв, які готували наші предки. Зокрема, мовиться про вареники та компоти з чорницею. Раніше люди знали, що ягода – дуже смачна, а тепер змогли переконатися, наскільки вона – ще й корисна.

Як чорниця впливає на здоров’я

Дослідження показують, що чорниця покращує когнітивні функції людини. Дієтологиня Меггі Мун пов’язує це з антиоксидантними сполуками, які містяться у чорницях. Зокрема, мовиться про антоціани. Вони забарвлюють чорницю у її характерний колір та покращують короткострокову та довгострокову пам’ять. Крім того, за словами Мун, антоціани знижують ризик хвороби Альцгеймера.

Споживання чорниці

Найкраще їсти чорницю у свіжому або замороженому вигляді. Якщо ягода пройде термічну обробку, наприклад, у випічці, її корисні властивості суттєво знизяться. Хоча між тим, щоб з’їсти булочку та булочку з чорницею, варто обирати друге.

Обмеження у споживанні

Однак, додаючи чорницю у щоденний раціон, варто також зважати на індивідуальні особливості свого організму. На ягоду може бути алергія. Крім того, її споживання варто обмежити при розладах травлення.

Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.

Десерт “Хмаринка”: ніжна насолода за 10 хвилин

Інгредієнти для десерту

Для приготування десерту Вам необхідні такі інгредієнти:

  • Для основи:
    • 300 грамів печива
    • 120 грамів вершкового масла (розтопленого)
    • 30 мілілітрів молока
  • Для начинки:
    • 70 грамів цукру
    • 60 грамів кукурудзяного крохмалю
    • 8 грамів ванільного цукру
    • 1 яєчний жовток
    • 200 мілілітрів вершків для збивання
    • 400 мілілітрів молока
    • 50 грамів молочного шоколаду

Приготування десерту

Подрібніть печиво. Змішайте його із розтопленим маслом та молоком до однорідної маси. Половину отриманої маси викладіть у форму діаметром 20 сантиметрів і рівномірно розподіліть. Поставте основу в холодильник, щоб вона добре застигла.

Змішайте цукор, кукурудзяний крохмаль, ванільний цукор, яєчний жовток, вершки та молоко. Варіть суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Коли крем почне густіти, додайте молочного шоколаду і перемішуйте до повного його розчинення.

Викладіть готовий крем на охолоджену основу з печива. Зверху посипте рештою подрібненого печива. Знову відправте десерт у холодильник щонайменше на 2 години, щоб він добре застиг і стабілізувався.

Перед подачею за бажанням прикрасьте “Хмаринку” цукровою пудрою. Насолоджуйтесь ніжним, ароматним і дуже смачним десертом!