Гороскоп на 13 липня: розчарування та конфлікти

Що чекає на знаки Зодіаку 13 липня?

13 липня – день, коли багатьом доведеться подивитися на себе чесно. У декого виникне сильне бажання щось змінити або почати все спочатку. А інші шукатимуть внутрішній баланс і відповідь на запитання: “А що далі?” Це день, коли можна побачити, що вас стримує – не для того, щоб картати себе, а щоб почати рух уперед, у власному темпі.

Який гороскоп на сьогодні для кожного знака?

Гороскоп на сьогодні, 13 липня 2025 року:

  • Овен Сьогодні щось у вас може “прокинутись” – старе рішення, давній страх або несподівано чітке розуміння, чого ви більше не хочете. Це хороший день, аби сказати собі правду й не тягнути зайве далі.
  • Телець Сумніви, роздвоєність, дивне відчуття, що щось не так. Можливо, не варто сьогодні шукати чітких відповідей – краще прислухайтесь до себе, навіть якщо не все логічно. Інтуїція підкаже більше, ніж розум.
  • Близнюки Є шанс, що вас раптово запалить нова ідея, імпульс, бажання діяти. Не чекайте ідеального моменту. Сьогодні добре щось починати – навіть якщо поки не знаєте, чим це закінчиться.
  • Рак У вас сьогодні вогонь у серці – хочеться руху, змін, дій. Головне – не поспішати ламати все підряд. Ваш порив – це добре, але він має сенс, якщо ви розумієте, куди саме хочете йти.
  • Лев Сьогоднішній день просить вас бути м’якшими – до себе й до інших. Можлива гарна розмова, запрошення чи просто приємний збіг обставин. Не все потрібно контролювати – іноді емоції знають краще.
  • Діва Ви відчуваєте, що хочете більшого – і це правильно. Але не поспішайте. День про планування, зважування, внутрішню підготовку. Дайте собі час зрозуміти: це просто імпульс чи справжній напрямок.
  • Терези Можливо, щось затримується – не так швидко, як хотілося б. Але ця пауза має сенс. Замість тиснути на ситуацію, спробуйте подивитись на неї з іншого кута. Сьогодні дозрівання – важливіше за результат.
  • Скорпіон Може бути важко – емоційно чи фізично. Але ви не самі, навіть якщо здається інакше. Не бійтеся попросити підтримки. І не забувайте: труднощі – не кінець, а просто фаза. Ви сильніші, ніж почуваєтеся зараз.
  • Стрілець Сьогодні краще не метушитись. День про баланс, терпіння, повільні кроки. Пийте воду, спіть достатньо, не вплутуйтесь у крайнощі. Ритм спокою – найкраще, що ви можете собі дати.
  • Козоріг Ви можете зіткнутись із конфліктом або внутрішнім роздратуванням. Але подумайте: що тут справді важливе? Варто боротись – чи краще зберегти енергію? Сьогодні перемога не завжди буде відчуватись як успіх.
  • Водолій Буде багато руху, розмов, суперечок, питань. День трохи хаотичний – але живий. Не намагайтесь виграти в кожній дискусії – краще спостерігайте. Можна побачити нове, якщо не втягуватись у старе.
  • Риби У голові – мільйон варіантів, але обрати щось не можете. Не поспішайте, якщо не відчуваєте ясності. Декілька ідей можуть виявитися ілюзіями. Дайте всьому осісти – і справжнє стане помітним.

Детальний гороскоп для всіх знаків Зодіаку на неділю, 13 липня – читайте у матеріалі Радіо МАКСИМУМ.

Чому вихідні в пабі роблять нас щасливішими?

Які переваги має похід у паб?

Чудові новини для всіх, хто планує вихідні з друзями та келихом пива! Нове дослідження, проведене професоркою Вікторією Веллс, показало, що відвідування пабів – це не просто вживання напоїв. Це поєднання новизни, азарту, ритуальності, товариського спілкування та тимчасового відпочинку від рутини, що в сукупності сприяє значному емоційному піднесенню.

«Наше дослідження показало, що ці візити підвищують рівень індивідуального щастя, створюють можливості для соціальної взаємодії, формують почуття приналежності та заохочують людей до вивчення місцевих територій та місць, в яких вони раніше не бували», – зазначила пані Веллс.

Які незабутні враження можуть бути в пабі?

Якщо ж поціновувачі пивного дозвілля беруть участь у тематичних або костюмованих заходах, подорожують між різними пабами чи відвідують спеціалізовані свята, їхні враження стають по-справжньому незабутніми. Професорка Веллс навіть додає, що спільне похмілля наступного ранку може стати частиною цього унікального досвіду, зміцнюючи зв’язки та спогади.

Чому паб є важливим для громади?

Нерідко великі походи пабами уявляються як галасливі нічні заходи, що завершуються розмовами нетверезих компаній на вулиці під ранок. Проте, нове дослідження розкриває значно глибше значення такого дозвілля: це саме те, що часто потрібно людині для добробуту.

«Відвідування пабів – це не просто вживання напоїв, а частина набагато ширшого соціального, емоційного та навіть географічного досвіду. Похід пабами – як дегустаційне меню нічного життя; це не просто відвідування одного закладу, а подорож кількома, кожен з яких пропонує свою унікальну атмосферу, публіку та вибір напоїв», – зазначила співавторка дослідження, професорка Кетрін Арнольд.

7 несподіваних джерел вітаміну С, окрім апельсинів

Де ще міститься вітамін С?

Вітамін С відомий насамперед як підтримка імунної системи, однак його користь на цьому не закінчується. Цей потужний антиоксидант допомагає захищати клітини від пошкоджень, які можуть спричиняти стрес, погане харчування чи забруднення довкілля. Про це розповіла дієтолог-діабетолог Джес ДеГоре для видання Real Simple.

Які овочі багаті на вітамін С?

Дієтологи наголошують, що джерелами вітаміну C можуть бути не лише цитрусові. У добірці – перелік овочів, багатих на цей важливий елемент:

  • Червоний болгарський перець: містить у 2 рази більше вітаміну С, ніж апельсин. Також багатий на вітамін А, що підтримує зір і шкіру.
  • Броколі: джерело вітаміну C, клітковини, вітаміну K та фолатів, що сприяють здоров’ю серця та клітин.
  • Капуста: лише у двох чашках – понад 90 мг вітаміну С. Також містить магній, клітковину та антиоксиданти.
  • Брюссельська капуста: насичена клітковиною, вітамінами A, C та K. Підтримує здоров’я очей, кишківника та імунної системи.
  • Перець чилі: ідеальний для тих, хто полюбляє гостре. Окрім вітаміну C, багатий і на вітамін A. “Страви, яким додавання перцю чилі йде на користь, обмежуються лише вашою уявою: паста, карі, вок, маринади, соуси, запіканки”.
  • Кольрабі: смачна та поживна – багата на клітковину, калій і вітамін С.
  • Шпинат: універсальний інгредієнт, що містить вітамін С, К, кальцій, залізо та магній.

Дієтологи радять урізноманітнити раціон цими продуктами, щоб не лише зміцнити імунітет, а й підтримати серцево-судинну систему, здоров’я шкіри, очей і кісток.

Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.

Три прості рецепти абрикосового варення на зиму

Які рецепти абрикосового варення найкращі?

Абрикосове варення – це не лише смачні вітамінні ласощі до чаю, а й чудова начинка для пирогів, кексів і тістечок. Завдяки природній кислинці абрикоси надають десерту особливо благородного смаку. Радіо МАКСИМУМ зібрало кілька перевірених рецептів абрикосового варення на зиму, які сподобаються навіть найвибагливішим ласунам.

Як приготувати класичне абрикосове варення?

Інгредієнти: абрикоси – 2 кілограми; цукор – 1 кілограм;

Абрикоси потрібно ретельно перебрати й промити, розділити на половинки та видалити кісточки. Скласти фрукти у велику каструлю з товстим дном (емальований посуд не рекомендується, оскільки може зіпсувати смак варення). Засипати абрикоси цукром, перемішати, накрити кришкою і залишити на кілька годин при кімнатній температурі, щоб пустили сік. Після цього поставити каструлю на невеликий вогонь, довести до кипіння і варити п’ять хвилин. Під час варіння слід знімати піну. Готове варення розлити у простерилізовані банки, закрутити, перевернути догори дном і закутати теплою ковдрою до повного охолодження. Зберігати в прохолодному місці.

Який рецепт абрикосового варення з коньяком?

Інгредієнти: абрикоси – 1 кілограм; цукор – 1 кілограм; коньяк – 150 мілілітрів; лимонний сік – 150 мілілітрів;

Абрикоси промити, перебрати, розділити на половинки та видалити кісточки. Викласти в глибоку каструлю, додати лимонний сік, коньяк і одну склянку цукру. Залишити на ніч, щоб фрукти пустили сік. Наступного дня довести масу до кипіння на слабкому вогні, варити 10 – 15 хвилин. Потім додати решту цукру, знову довести до кипіння і варити ще 30 хвилин, знімаючи піну. Розлити охолоджене варення по стерилізованих банках, закатати й зберігати у прохолодному місці.

Як приготувати абрикосове варення з апельсином?

Інгредієнти: абрикоси – 1 кілограм; апельсин – 1 штука; цукор – 800 грамів;

Абрикоси очистити від кісточок і нарізати кубиками. Засипати цукром і залишити на кілька годин. Апельсин очистити від шкірки, плівок та кісточок, м’якуш перебити в блендері й додати до абрикосів. Каструлю поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і варити приблизно 15 хвилин, постійно помішуючи. Готове варення розкласти по стерилізованих банках, закрити кришками, перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження. Потім зберігати у прохолодному місці.

Ці прості рецепти допоможуть зберегти смак літа у банці – на всю зиму.

Смачні мариновані огірки без стерилізації: простий рецепт

Як приготувати мариновані огірки без стерилізації?

Сезон закруток у самому розпалі. Якщо ви любите мариновані огірочки, то зберігайте собі цей простий і швидкий рецепт. Ним у своєму тіктоці поділилась користувачка vita_foodblog. Як зауважила вона, це мариновані огірочки без стерилізації.

Кількість огірків не вказую, у мене було повне відро, сіль та цукор вказані з розрахунку на один літр рідини, ви просто перераховуєте на власну кількість, – зазначила вона.

Які інгредієнти потрібні для маринування?

На 1 літр води:

  • 1,5 столової ложки солі
  • 3 столові ложки цукру
  • 3 столові ложки оцту у кожну літрову банку (оцет наливати у банку)

У рецепті нам знадобиться перець горошком та духмяний перець, які я беру в магазині спецій Lavrushka.ua. У цьому ж магазині беру всі спеції, особливо люблю використовувати у консервації і не тільки суміш мексиканську гостру, часникову суміш та сіль часникову з травами, хоча усі спеції дуже ароматні та смачні.

Який процес приготування маринованих огірків?

1. Банки і кришки простерилізувати. У кожну банку покласти листя смородини та вишні, хрону, зонтики кропу, часник пару зубчиків, тонко нарізану моркву, духмяний перець по кілька штук та перець горошком.

2. Банки використовую літрові. Наповнюємо банки огірками, їх попередньо помити та замочити у холодній воді на пару годин. Кожному огірку обрізати кінчики.

3. Кипʼятимо воду та заливаємо огірки. Залишаємо на 30 хв. Воду зливаємо у ємність, на ній будемо варити маринад.

4. Знову кипʼятимо чисту воду, та заливаємо нею огірки на 30 хв. Після, цю воду зливаємо, вона нам не потрібна.

5. У першу воду з огірків (її треба поміряти мірним стаканом, щоб розуміти скільки солі та цукру нам потрібно) додаємо ще 1 літр води, щоб маринаду вистачило, цукор та сіль (розраховуємо по кількості рідини, бо кількість огірків у всіх різна, у мене вийшло 6 літрів, отже я додала 9 ст. л. солі та 18 ст. л. цукру) кипʼятимо, та заливаємо огірки третій раз маринадом, закатуємо кришками, перевертаємо та накриваємо ковдрою до повного охолодження.

6. Після, мариновані огірки прибираємо в льох, чекаємо холодів та насолоджуємось смачними, хрусткими, огірочками.

Смачного!