Який хліб майже не має поживних речовин?
Серед різновидів хліба, представлених у магазинах, є багато видів, які не приносять жодної користі. Дієтолог Бартек Кульчинський вважає безглютеновий хліб, виготовлений з крохмалю, найгіршим вибором. За словами експерта, крохмаль практично не містить поживних речовин. Багато таких продуктів також містять загусники, такі як карбоксиметилцелюлоза, гліцерин, який утримує вологу, та консерванти, такі як пропіонат кальцію, що дозволяють хлібу залишатися свіжим протягом кількох місяців, що традиційний хліб не зміг би витримати.
Який хліб краще вживати?
Найбільша складність у виробництві безглютенового хліба полягає в заміні глютену іншим натуральним інгредієнтом. “Якщо у вас немає конкретних рекомендацій щодо безглютенового харчування, краще обрати інший вид хліба”, – підсумовує Бартек Кульчинський. Він також зазначає, що тим, хто може їсти лише безглютеновий хліб, слід шукати продукти, збагачені добавками, такими як насіння або кісточки, що підвищують харчову цінність.
Дієтолог рекомендує спекти власний безглютеновий хліб, який буде не тільки кориснішим, але й значно дешевшим за магазинний. Для цього варто використовувати кіноа та гречку. Також експерт не радить вживати білий пшеничний хліб, оскільки він менш поживний, ніж хліб, виготовлений з темного цільнозернового борошна, який містить клітковину, вітаміни та мінерали.
Чому не варто купувати нарізний хліб?
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.