Site icon Companion UA

ACCA та Аудиторська палата України підписали меморандум про співпрацю

ACCA (Асоціація присяжних сертифікованих бухгалтерів) та АПУ (Аудиторська палата України) підписали Меморандум про співпрацю, що визначає основу для співпраці між цими двома організаціями.


Обидві організації тісно співпрацювали у багатьох сферах протягом минулих 5 років, і цей Меморандум підводить фундамент для спільної діяльності.


Наталя Вовчук, Голова представництва АССА в Україні, країнах Прибалтики та Кавказу, зокрема висловила вдячність АПУ та її Голові п. Світлані Столяровій за підтримку ініціатив АССА в Україні, включно зі спрощенним тестуванням для членів АССА , що бажать отримати ліцензію аудитора в Україні, та впровадженням навчання за програмою АССА Диплом з міжнародної фінансової звітності (DipIFR) для членів АПУ.


Роджер Ектон, директор АССА по Європі, зазначив: “Ми вітаємо можливість посилити наші відмінні робочі стосунки з Аудиторською палатою України. Наші домовленості про співпрацю покривають такі сфери, як обмін інформацією, організація заходів, що становлять спільний інтерес, посилення міжнародної співпраці”.
 
Світлана Столярова, Голова Аудиторської палати України, сказала: “Меморандум про співпрацю дає нам формалізовану основу для подальшого тривалого співробітництва з АССА. Ми переконані, що члени АПУ отримають користь від співпраці з АССА – зокрема маючи доступ до внутрішніх публікацій АССА для членів та студентів. Досвід АССА в організації програм постійного підвищення професійної кваліфікації буде також дуже важливим для АПУ”.


Інформація для редакторів:


1. ACCA – глобальна організація професійних бухгалтерів. Наша мета – допомогти зацікавленим особам здобути першокласну орієнтовану на бізнес кваліфікацію, допомагати реалізовувати можливості та прагнення людям, які будують перспективну кар’єру у галузі бухгалтерії, фінансів та менеджменту. Наша організація нараховує 362 000 студентів і 131 500 членів в 170 країнах світу.

2. АССА співпрацює з урядами, національними організаціями та агенціями з розвитку в країнах з ринковою економікою, що формується, пропагуючи професію бухгалтера вже більше 20 років, з метою створення цінностей для суспільства, бізнесу чи окремих осіб, яких вона обслуговує.

3. АССА вважає, що глобалізація бізнесу передбачає необхідність дотримання єдиних стандартів фінансової звітності. Ми надаємо перевагу Міжнародним стандартам фінансової звітності (МСФЗ), що засновані на ґрунтовних принципах.

4. Члени АССА цілком усвідомлюють ті актуальні проблеми, з якими стикаються підприємства малого бізнесу, оскільки 63 000 наших членів працюють на підприємствах малого та середнього бізнесу в усьому світі.

5. АССА відкрила своє регіональне представництво у Києві восени 2004 року. Київський офіс є головним контактом для всіх членів, кандидатів у члени, та студентів з України, Білорусі, країн Балтії і Кавказу. В цьому регіоні АССА є провідною міжнародною кваліфікацією фінансових фахівців, і об’єднує близько 4200 студентів та 530 членів. В Україні – 1700 студентів і 250 членів.

Exit mobile version