Які продукти містять більше Омега-3?
Лосось — відоме джерело Омега-3, але насправді є продукти, що містять цю жирну кислоту у ще більшій кількості. До того ж вони дозволяють урізноманітнити раціон. Головне — розрізняти типи Омега-3 та знати, як їх краще засвоювати. Про це розповідає Радіо МАКСИМУМ, посилаючись на Real Simple.
Які типи Омега-3 існують?
Омега-3 поділяється на три основні типи. EPA та DHA містяться в жирній рибі (лосось, скумбрія) і засвоюються організмом безпосередньо. ALA — це рослинна форма, яка є в насінні та горіхах. Організм може перетворювати ALA на EPA та DHA, але цей процес не завжди ефективний.
Які продукти багаті на Омега-3?
- Насіння чіа: До 5 грамів Омега-3 на 2 столові ложки. Ідеально підходить для смузі, пудингів та вівсянки.
- Скумбрія: До 2,6 грама на 100 грамів. Цю рибу можна смажити, запікати або використовувати для приготування намазки.
- Волоські горіхи: До 2,5 грама на 30 грамів. Смакують як самостійна закуска, а також у салатах, йогуртах та соусах.
- Горіхи: Багаті на корисні жири.
- Насіння льону: До 3,6 грама на 2 столові ложки. Краще вживати мелене, додаючи у випічку або ранкові каші.
- Насіння конопель: До 2,6 грама на 3 столові ложки. Додайте його в смузі, посипте тости або використовуйте як панірування.
Дізнайтеся більше про здорове харчування та інші цікаві новини.