Чому важливо їсти м’ясо з високим вмістом білка?
Рекомендована добова норма білка становить 0,8 г на кілограм ваги тіла. Це мінімальна кількість білка, яку дорослі повинні споживати щодня, щоб задовольнити свої основні потреби в харчуванні та підтримувати м’язову масу. Однак, якщо ви регулярно тренуєтеся, то може знадобитися до 1,8 г білка на кілограм ваги тіла, що може скласти щоденну мету в 100 г або більше. Доктор філософії, дієтолог і доцент Медичної школи Гроссмана Нью-Йоркського університету Коллін Попп розповів, що варто споживати від 20 до 40 г білка за кожен прийом їжі. Згідно з даними Клівлендської клініки, тваринні білки містять усі дев’ять незамінних амінокислот, які мають вирішальне значення для росту м’язів.
Яке м’ясо містить найбільше білка?
Куряча грудка
На сайті Міністерства сільського господарства США (USDA) йдеться, що 85 г вареної курячої грудки містить:
калорій – 133, білка – 27 г, жир – 2,7 г. Куряче філе – одне з найефективніших джерел білка. Одна порція забезпечує достатню кількість добової норми для більшості людей. Також куряча грудка є гарним джерелом вітаміну B6, який підтримує енергетичний обмін та імунну функцію, а також вітаміну B12, що необхідний для здорової нервової системи.
Грудка індички
За даними USDA, індича грудка містить:
калорій – 125, білка – 26 г, жир – 1,7 г. Біле м’ясо грудки особливо багате на білок і містить мало калорій порівняно з темним м’ясом. Індичка містить вітаміни групи B, цинк, селен і холін, що зміцнюють імунітет.
Яловича вирізка
85 г яловичої вирізки, за інформацією USDA, містить:
калорій – 160, білка – 25 г, жир – 6 г. Червоне м’ясо зазвичай калорійніше, ніж біле м’ясо птиці, оскільки воно має вищий вміст жиру.
Свиняча вирізка
Свиняча вирізка – це ще один корисний вид червоного м’яса, багатий на білок. Як свідчать дані USDA, порція смаженої свинячої вирізки вагою 85 г містить:
калорій – 122, білка – 22 г, жир – 3 г.
Ягнятина
Ягнятина – це м’ясо молодих овець, яке є чудовим джерелом високоякісного білка. На сайті USDA йдеться, що вирізка ягняти містить:
калорій – 177, білка – 23 г, жир – 9 г.
Оленина
Це ще одне м’ясо дичини, яке природним чином є нежирним і багатим на білок. 85 г вареної вирізки оленини містять приблизно:
калорій – 127, білка – 25 г, жир – 2 г.
Вас може зацікавити:
Як швидко і безпечно розморозити м’ясо? Простий спосіб, який допоможе дізнатися свіжість м’яса за секунду в магазині. Навіщо в упаковці з м’ясом абсорбуюча прокладка?
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.