9 продуктів з найбільшим вмістом магнію для здоров’я

Які продукти містять найбільше магнію?

Магній – один з ключових мікроелементів для нашого організму. Він відповідає за міцність кісток, роботу м’язів, підтримку нормального кров’яного тиску, а також допомагає зменшувати втому та стрес.

Однак, як зазначають фахівці, значна частина людей не отримує добову норму цього мінералу. Видання Very Well Health зібрало перелік продуктів, які можуть стати основними джерелами магнію у раціоні.

Які продукти входять до списку?

Продукти з найбільшим вмістом магнію (від добової норми):

  • Гарбузове насіння – 37% добової норми у 28 грамах;
  • Амарант (чашка приготованого) – 38%;
  • Кіноа (порція) – 28%;
  • Насіння чіа – 26%;
  • Бразильські горіхи – 25%;
  • Едамаме – 24%;
  • Кеш’ю – 20%;
  • Скумбрія (85 грамів) – 20%;
  • Шпинат – 19%.

Окрім магнію, ці продукти містять білок, клітковину, омега-3 жирні кислоти, вітаміни групи B та антиоксиданти. Тому вони не лише допоможуть подолати дефіцит мінералу, а й загалом підтримають імунітет та енергійність.

Чому магній важливий для організму?

Дієтологиня Меггі Мун підкреслює: “Магній виконує безліч функцій в організмі і необхідний для енергетичного обміну, роботи м’язів, формування кісток, регулювання кров’яного тиску, контролю рівня цукру в крові, здоров’я імунної системи та багато чого іншого”.

Нагадаємо, раніше дієтологи називали напій, який допомагає ефективно знизити вісцеральний жир.

Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині треба обов’язково звернутися до кваліфікованого лікаря.