Чому чорний шоколад може бути некорисним?
Чорний шоколад часто вважають корисною альтернативою молочному через високий вміст какао. Проте відомий дієтолог Пабло Охеда застерігає: за красивими етикетками може ховатися велика кількість цукру та шкідливих добавок. Про це він розповів у інтерв’ю для видання Marca.
Як обрати справді корисний шоколад?
Експерт зазначає, що чорний шоколад може здаватися здоровим, але це може бути замаскований цукор. “Ви читаєте ‘темний шоколад’ і думаєте: більше какао, менше цукру, отже, корисніше. Але чи ви впевнені?” – підкреслив Охеда.
За словами дієтолога, достатньо прочитати склад, щоб виявити обман: якщо першим інгредієнтом є цукор, то це вже не темний шоколад, а “пофарбований у коричневий колір цукор”. Крім того, у продукт часто додають дешеві рослинні жири, молочні продукти, ароматизатори та інші небажані компоненти.
Охеда також зазначає, що навіть дорогі цукерки у розкішних упаковках можуть бути шкідливими. “Навіть ті цукерки з Дубаю в золотій обгортці, які потрапляють сюди. Розкіш зовні, але шкідливий рецепт усередині”, – наголосив дієтолог.
Фахівець радить звертати увагу на такі критерії: вміст какао має становити щонайменше 85%; у складі не повинно бути молочних продуктів, доданих рослинних жирів, ароматизаторів та “дивних добавок”. В іншому випадку споживач стає жертвою так званого “темного маркетингу” – коли завдяки кольору та іміджу продукту створюється хибне враження про його користь.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як кава може вказувати на стан здоров’я людини.
Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині треба обов’язково звернутися до кваліфікованого лікаря.