Чому чорний шоколад може бути шкідливим для здоров’я?

Чому чорний шоколад може бути некорисним?

Чорний шоколад часто вважають корисною альтернативою молочному через високий вміст какао. Проте відомий дієтолог Пабло Охеда застерігає: за красивими етикетками може ховатися велика кількість цукру та шкідливих добавок. Про це він розповів у інтерв’ю для видання Marca.

Як обрати справді корисний шоколад?

Експерт зазначає, що чорний шоколад може здаватися здоровим, але це може бути замаскований цукор. “Ви читаєте ‘темний шоколад’ і думаєте: більше какао, менше цукру, отже, корисніше. Але чи ви впевнені?” – підкреслив Охеда.

За словами дієтолога, достатньо прочитати склад, щоб виявити обман: якщо першим інгредієнтом є цукор, то це вже не темний шоколад, а “пофарбований у коричневий колір цукор”. Крім того, у продукт часто додають дешеві рослинні жири, молочні продукти, ароматизатори та інші небажані компоненти.

Охеда також зазначає, що навіть дорогі цукерки у розкішних упаковках можуть бути шкідливими. “Навіть ті цукерки з Дубаю в золотій обгортці, які потрапляють сюди. Розкіш зовні, але шкідливий рецепт усередині”, – наголосив дієтолог.

Фахівець радить звертати увагу на такі критерії: вміст какао має становити щонайменше 85%; у складі не повинно бути молочних продуктів, доданих рослинних жирів, ароматизаторів та “дивних добавок”. В іншому випадку споживач стає жертвою так званого “темного маркетингу” – коли завдяки кольору та іміджу продукту створюється хибне враження про його користь.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як кава може вказувати на стан здоров’я людини.

Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині треба обов’язково звернутися до кваліфікованого лікаря.