Posted in

Чому варто додати корицю до свого раціону?

cdbbdeacadefced.jpg
cdbbdeacadefced.jpg

Чому саме кориця?

Чи знаєте ви, що звичну спецію варто додати до щоденного раціону для покращення здоров’я? Йдеться про корицю – ароматну приправу, яку більшість із нас використовує лише для випічки. За словами британського лікаря Аміра Хана, характерний аромат і смак кориці походять від її ефірної олії, що містить речовину циннамальдегід, саме вона відповідає за більшість лікувальних властивостей спеції. Крім того, кориця багата на антиоксиданти – поліфеноли, які захищають клітини від шкідливих вільних радикалів. Їх накопичення може пошкоджувати ДНК і призводити до старіння, серцево-судинних хвороб чи навіть онкології. Такі радикали утворюються через забруднення повітря, куріння, рентген-випромінювання або неправильне харчування.

Користь для серця і судин

“Кориця може зменшувати запалення та знижувати ризик серцевих захворювань”, – зазначив лікар. У результатах 13 досліджень було доведено, що вживання кориці допомагає знизити рівень “поганих” жирів – тригліцеридів і холестерину, а також може сприяти зменшенню артеріального тиску.

Допомагає контролювати рівень цукру

Доктор Хан також наголосив: кориця відома своїми властивостями знижувати рівень цукру в крові. Вона сповільнює розщеплення вуглеводів у кишечнику і імітує дію інсуліну, допомагаючи клітинам засвоювати глюкозу швидше.

Як додати корицю у свій раціон?

Лікар радить додавати щіпку кориці до: вівсянки або каші; домашніх десертів і панкейків; кави, смузі чи йогуртів. “Я просто обожнюю корицю. Вона не лише ароматна, а й надзвичайно корисна для серця й метаболізму”, – зізнається лікар.

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.