Чому саме кориця?
Чи знаєте ви, що звичну спецію варто додати до щоденного раціону для покращення здоров’я? Йдеться про корицю – ароматну приправу, яку більшість із нас використовує лише для випічки. За словами британського лікаря Аміра Хана, характерний аромат і смак кориці походять від її ефірної олії, що містить речовину циннамальдегід, саме вона відповідає за більшість лікувальних властивостей спеції. Крім того, кориця багата на антиоксиданти – поліфеноли, які захищають клітини від шкідливих вільних радикалів. Їх накопичення може пошкоджувати ДНК і призводити до старіння, серцево-судинних хвороб чи навіть онкології. Такі радикали утворюються через забруднення повітря, куріння, рентген-випромінювання або неправильне харчування.
Користь для серця і судин
“Кориця може зменшувати запалення та знижувати ризик серцевих захворювань”, – зазначив лікар. У результатах 13 досліджень було доведено, що вживання кориці допомагає знизити рівень “поганих” жирів – тригліцеридів і холестерину, а також може сприяти зменшенню артеріального тиску.
Допомагає контролювати рівень цукру
Доктор Хан також наголосив: кориця відома своїми властивостями знижувати рівень цукру в крові. Вона сповільнює розщеплення вуглеводів у кишечнику і імітує дію інсуліну, допомагаючи клітинам засвоювати глюкозу швидше.
Як додати корицю у свій раціон?
Лікар радить додавати щіпку кориці до: вівсянки або каші; домашніх десертів і панкейків; кави, смузі чи йогуртів. “Я просто обожнюю корицю. Вона не лише ароматна, а й надзвичайно корисна для серця й метаболізму”, – зізнається лікар.
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.
