Гункан – японський перекус
Гункан – один з найпростіших і найсмачніших японських перекусів. І його Ектор Хіменес-Браво приготував разом з Ненсі Топко – переможницею проєкту “МастерШеф 15”.
Покроковим рецептом з відео Ектор і Ненсі поділились у спільному дописі в Instagram. Збережіть собі, щоб приготувати цю просту та смачну японську закуску.
Інгредієнти:
- Рис (для суші) – 150 грамів;
- Вода — 2 столові ложки;
- Рисовий оцет – 2 столові ложки;
- Цукор – 1 чайна ложка;
- Сіль – ½ чайної ложки;
- Крабові палички – 100 грамів;
- Японський майонез – 2 столові ложки;
- Лист норі – 1 – 2 штуки;
- Ікра тобіко – для декору.
Спосіб приготування:
Змішайте воду, рисовий оцет, цукор і сіль – це основа для заправки рису. Відварений рис заправте сумішшю, обережно перемішайте. Крабові палички розірвіть на волокна, додайте японський майонез, перемішайте. Наріжте норі на смужки шириною 3 – 4 сантиметри. Сформуйте з рису невеликі овальні “човники”, обгорніть норі, щоб утворився бортик. Покладіть всередину начинку, зверху – трохи ікри тобіко.
Смачного!
Читай максимум цікавих новин у Viber.