Як додати гранат у салати?
Насіння граната, соковите та злегка терпке, додає пікантного смаку різноманітним салатам. Додайте його до міксу салатів або шпинату з великою кількістю овочів. Вони надають хрусткості, яскравого смаку та багато поживних речовин. Важливо, що якщо є індивідуальна непереносимість фруктових кислот або проблеми зі шлунком, то варто з’їдати невеликі порції.
Які смузі приготувати з гранатом?
Додайте до блендера насіння, а не гранатовий сік, якщо хочете отримати більше клітковини з фруктів. Спробуйте поєднати їх з ананасом, бананом та йогуртом. Для одного смузі використовуйте приблизно 1/2 склянки насіння. Смузі вийде приємного кольору, корисним та ароматним.
Як приготувати соус з граната?
З граната цілком можна приготувати соус. Найвідоміший варіант – густий кисло-солодкий соус кавказької кухні. Інгредієнти:
- гранатовий сік – 500 мл (без цукру)
- цукор – 1-2 ч.л (за смаком)
- сіль – дрібка
- за бажанням: часник, чорний перець, коріандр
Вичавіть сік зі стиглих гранатів і процідіть. Влийте в сотейник і нагрівайте на малому вогні без кришки, помішуючи. Варіть до густоти сиропу. Додайте сіль і цукор. За бажанням – спеції. Коли соус охолоне, то стане ще трішки густішим. Чудово подається з м’ясом (особливо птиця й яловичина), овочами, салатами, сиром та запеченими баклажанами.
Як вибрати солодкий гранат?
Плід має бути насиченого червоного кольору з блискучою шкіркою. Коли зерна достигають, вони “виштовхують” шкірку, тому вона стає більш рельєфною. Візьміть кілька плодів однакового розміру й оберіть найважчий. Важчий гранат означає, що має більше соку й стигліші зерна.
Які корисні властивості граната?
Одна склянка зернят граната містить:
- калорії – 144
- жири – 2 г
- вуглеводи – 32,5 г
- клітковина – 7 г
- білок – 2,9 г
- вітамін С – 17,7 мг
- кальцій – 17,4 мг
Їжте їх просто або висушіть насіння граната в духовці, поки вони не стануть хрусткими. Далі їх можна їсти замість снеків.
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.
