Камбала: корисна альтернатива яловичині

Камбала – це риба, яка не лише багата на білок, але й містить вітаміни та цінні омега-3 жирні кислоти. Якщо ви шукаєте низькокалорійну альтернативу м’ясу, то це саме те, що вам потрібно.

Яка риба корисніша за яловичину?

Ця риба водиться в Атлантичному океані, Північному морі, західній частині Балтійського та Середземному морях. Її ніжне, соковите м’якоть з гладкою текстурою не тільки смачне, але й дуже корисне. Через свою форму камбалу іноді плутають з тюрбо або лимандою, але вона значно корисніша.

Як зазначає WebMd, 100 г риби містить до 18 г високоякісного білка, який легко засвоюється та є чудовою альтернативою червоному м’ясу. Вона забезпечує організм вітамінами групи В, які підтримують нервову систему, та вітаміном D, який зміцнює імунну систему. 100 г містить до 160% добової норми вітаміну D та 55% селену.

На відміну від багатьох інших видів риб, камбала не накопичує ртуть в організмі. Це робить її безпечною для споживання дітьми, вагітними жінками та матерями, що годують грудьми. Крім того, ця риба рідко викликає алергічні реакції, що робить її чудовим вибором для людей з харчовою алергією.

Скільки коштує яловичина та камбала в Україні?

Якщо порівняти ціни на яловичину та камбалу, то риба коштує наразі дешевше. Ціни на камбалу в українських супермаркетах стартують від 195 гривень за кілограм, тоді як яловичина стартує від 350 гривень за кілограм.

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.