Як приготувати хачапурі без тіста?
Якщо ви хочете насолодитися грузинськими хачапурі, але не маєте часу на приготування тіста, цей рецепт саме для вас. Все, що потрібно, – це змішати кілька простих інгредієнтів і обсмажити на сковороді.
Які інгредієнти знадобляться?
Для приготування швидких хачапурі на сковороді вам знадобляться:
- 150 г борошна;
- 200 мл кефіру;
- щіпка соди;
- 1 яйце;
- 200 г сиру сулугуні;
- 1 ст. ложка цукру;
- щіпка солі;
- 20 г вершкового масла;
- пучок зелені.
Як приготувати хачапурі?
Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він став кімнатної температури. Змішайте його з яйцем, цукром, сіллю та содою. Потім додайте натертий сулугуні, борошно та подрібнену зелень. Перемішайте все до однорідної консистенції.
На розігріту сковороду з невеликою кількістю олії викладіть корж завтовшки близько 2 см. Смажте 5–7 хвилин на середньому вогні, потім переверніть і доведіть до готовності ще за 3 хвилини. За смаком страва нагадує ніжний сирний корж. Якщо хочете, можете додати до начинки трохи фаршу, грибів або замінити частину сулугуні домашнім сиром.
Спробуйте цей простий і швидкий рецепт, щоб насолодитися смачною грузинською стравою без зайвих зусиль!