Хрумкі огірки з кетчупом “Чилі”: два рецепти на зиму

Які інгредієнти потрібні для огірків з кетчупом “Чилі”?

Огірки з кетчупом – оригінальний варіант овочевої заготівлі на зиму, який припаде до смаку як любителям гострих закусок, так і прихильникам м’яких смаків. Завдяки кетчупу “Чилі” овочі набувають насиченого смаку та залишаються хрусткими.

Радіо МАКСИМУМ пропонує 2 рецепти смачних огірків, з якими впораються навіть новачки в консервації.

Як приготувати хрумкі огірочки з кетчупом “Чилі”?

Інгредієнти (на 2 кілограми огірків):

  • Огірки – 2 кілограми;
  • Вода – 6 склянок;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Сіль – 2 столові ложки;
  • Оцет (9%) – 1 склянка;
  • Кетчуп “Чилі” – 300 грамів (1 пакет);
  • Кріп – 1 пучок;
  • Листя хрону – 1 пучок;
  • Зелений перець чилі – на смак;
  • Часник – по 2 зубчики на кожну літрову банку;
  • Лавровий лист – по 2 штучки на банку;
  • Перець чорний горошком – по 5 штучок на банку.

Огірки добре вимити, залити холодною водою на 4 години, періодично змінюючи воду. Банки й кришки стерилізувати. На дно кожної літрової банки покласти кріп, хрін, перець, лавровий лист, перець горошком і часник. Щільно укласти огірки, залити киплячою водою, накрити кришками та залишити на 20 хвилин. Потім воду злити. Для розсолу змішати 6 склянок окропу, цукор, сіль, кетчуп і оцет. Довести до кипіння. Залити банки гарячим маринадом і закатати. Укутати до повного охолодження.

Які інгредієнти для огірків з кетчупом “Чилі” без стерилізації?

Інгредієнти (на 2 кілограми огірків, розраховано на 3 літрові банки):

  • Огірки – 2 кілограми;
  • Кетчуп “Чилі” – 6 столові ложки;
  • Сіль – 3 столові ложки;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Оцет (9%) – 75 мілілітрів;
  • Перець чорний горошком – по 3 штучки на банку (загалом 9 штучок);
  • Часник – 3 зубчики (по 1 на банку);
  • Кріп – 3 гілочки (по 1 парасольці на банку);

Огірки вимити, замочити у воді на 4 години. У кожну банку покласти парасольку кропу, зубчик часнику, перець горошком. Щільно викласти огірки, залити кип’ятком, залишити на 3 – 5 хвилин і злити воду. Повторно залити кип’ятком на 15 хвилин, потім злити в каструлю. До цієї води додати сіль, цукор, кетчуп, довести до кипіння. Влити оцет. Залити маринадом огірки, закатати стерилізованими кришками. Зберігати в прохолодному місці.

Обидва варіанти не лише зберігають хрумкість овочів, а й надають їм пікантного смаку, який чудово пасуватиме до м’ясних страв або просто як закуска.

Цей запис оприлюднено в Суспільство автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.