Які інгредієнти потрібні для огірків з кетчупом “Чилі”?
Огірки з кетчупом – оригінальний варіант овочевої заготівлі на зиму, який припаде до смаку як любителям гострих закусок, так і прихильникам м’яких смаків. Завдяки кетчупу “Чилі” овочі набувають насиченого смаку та залишаються хрусткими.
Радіо МАКСИМУМ пропонує 2 рецепти смачних огірків, з якими впораються навіть новачки в консервації.
Як приготувати хрумкі огірочки з кетчупом “Чилі”?
Інгредієнти (на 2 кілограми огірків):
- Огірки – 2 кілограми;
- Вода – 6 склянок;
- Цукор – 1 склянка;
- Сіль – 2 столові ложки;
- Оцет (9%) – 1 склянка;
- Кетчуп “Чилі” – 300 грамів (1 пакет);
- Кріп – 1 пучок;
- Листя хрону – 1 пучок;
- Зелений перець чилі – на смак;
- Часник – по 2 зубчики на кожну літрову банку;
- Лавровий лист – по 2 штучки на банку;
- Перець чорний горошком – по 5 штучок на банку.
Огірки добре вимити, залити холодною водою на 4 години, періодично змінюючи воду. Банки й кришки стерилізувати. На дно кожної літрової банки покласти кріп, хрін, перець, лавровий лист, перець горошком і часник. Щільно укласти огірки, залити киплячою водою, накрити кришками та залишити на 20 хвилин. Потім воду злити. Для розсолу змішати 6 склянок окропу, цукор, сіль, кетчуп і оцет. Довести до кипіння. Залити банки гарячим маринадом і закатати. Укутати до повного охолодження.
Які інгредієнти для огірків з кетчупом “Чилі” без стерилізації?
Інгредієнти (на 2 кілограми огірків, розраховано на 3 літрові банки):
- Огірки – 2 кілограми;
- Кетчуп “Чилі” – 6 столові ложки;
- Сіль – 3 столові ложки;
- Цукор – 2 столові ложки;
- Оцет (9%) – 75 мілілітрів;
- Перець чорний горошком – по 3 штучки на банку (загалом 9 штучок);
- Часник – 3 зубчики (по 1 на банку);
- Кріп – 3 гілочки (по 1 парасольці на банку);
Огірки вимити, замочити у воді на 4 години. У кожну банку покласти парасольку кропу, зубчик часнику, перець горошком. Щільно викласти огірки, залити кип’ятком, залишити на 3 – 5 хвилин і злити воду. Повторно залити кип’ятком на 15 хвилин, потім злити в каструлю. До цієї води додати сіль, цукор, кетчуп, довести до кипіння. Влити оцет. Залити маринадом огірки, закатати стерилізованими кришками. Зберігати в прохолодному місці.
Обидва варіанти не лише зберігають хрумкість овочів, а й надають їм пікантного смаку, який чудово пасуватиме до м’ясних страв або просто як закуска.