Худніть без голоду: 7 низькокалорійних продуктів

Процес схуднення без голоду

Процес схуднення не обов’язково означає суворе обмеження у їжі. Якщо включати до раціону поживні, але низькокалорійні продукти, можна досягти бажаних результатів, не відчуваючи голоду.

Рекомендовані продукти для схуднення

Нутриціологиня Александрія Гарді зазначила, що продукти, які зазвичай мають високий вміст води та клітковини, допомагають надовше зберігати відчуття ситості без зайвих калорій. Ось добірка з 7 продуктів, рекомендованих дієтологами:

1. Огірки

Огірки – один із найменш калорійних овочів: всього 15 калорій на чашку. Дієтологиня Менді Енрайт радить вживати їх у різний спосіб: нарізати брусочками, посипати улюбленими спеціями, подавати з хумусом чи грецьким йогуртом, або ж навіть використовувати як основу для брускети замість хліба.

2. Полуниця

Ця ягода містить лише 49 калорій на чашку, але водночас багата на клітковину, вітамін С та антиоксиданти. Полуниця може знижувати запалення, поліпшувати чутливість до інсуліну й знижувати рівень холестерину. Гарді радить додавати її до каші, вівсянки, або заморожувати з корицею і невеликою кількістю цукру як корисний десерт.

3. Повітряний попкорн

Попкорн, приготований повітряним способом, – це цілозерновий перекус із високим вмістом клітковини й низькою калорійністю: лише 31 калорія на чашку. Три склянки такого попкорну містять менше ніж 100 калорій. Його можна злегка збризнути оливковою олією й приправити травами для смаку.

4. Гриби

Гриби містять всього 15 калорій на склянку (у сирому вигляді) й багаті на вітаміни групи B, клітковину та фітонутрієнти, що зменшують запалення. Їх можна готувати на пару, додавати до салатів, подавати з соусами або використовувати як гарнір.

5. Грейпфрут

У чашці грейпфрута – 69 калорій, а вміст води сягає 92%. Енрайт радить поєднувати половину грейпфрута з білковими продуктами, наприклад, сиром або яйцем, та додавати насіння чіа – такий перекус або сніданок буде і збалансованим, і насичувальним.

6. Листова зелень

Шпинат, рукола, капуста кале та бок-чой – це джерела вітамінів A, C, K, фолієвої кислоти та заліза. Склянка капусти кейл містить лише 7 калорій, але забезпечує 68% денної норми вітаміну К і 20% вітаміну С. Таку зелень можна додавати до салатів, супів або смузі.

7. Броколі

У чашці сирої броколі – всього 31 калорія. Вона також містить клітковину й рослинні сполуки, які знижують запалення. Гарді рекомендує запікати, варити на парі або смажити броколі, подавати її з рисом чи у складі салатів або страв на сковорідці.

Досліджуйте ці корисні продукти та насолоджуйтеся смачними стравами без шкоди для фігури!