Ківі: секрети користі для здоров’я

Які переваги має ківі для здоров’я?

Ківі – один із найкорисніших фруктів, справжнє джерело поживних речовин. Соковитий, ароматний і з приємною кислинкою, він підтримує роботу шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної та імунної системи.

Як ківі впливає на рівень цукру в крові?

Дієтологи стверджують, що регулярне споживання ківі може допомогти контролювати рівень цукру в крові. Дієтологиня Аліса Рамсі пояснює, що після споживання фруктів рівень цукру в крові зростає, що сигналізує про виділення інсуліну, який допомагає засвоїти глюкозу. Проте клітковина, що міститься в ківі, пом’якшує ці стрибки, роблячи процес стабільнішим. Щоб отримати більше клітковини, експертка радить їсти ківі разом зі шкіркою.

За словами Шарліз Дель Росаріо, дієтологині з медичної системи Keck Medicine of USC, ківі належить до продуктів із низьким глікемічним індексом, що забезпечує помірне та стабільне підвищення рівня цукру після його вживання. Водночас фрукт не має властивості безпосередньо знижувати рівень глюкози, підкреслює дієтологиня з Торонто Еббі Лангер. Проте раціон, багатий на клітковину, загалом асоціюється з кращими показниками здоров’я.

Як правильно вживати ківі?

Ківі також містить антиоксиданти, зокрема вітамін C, який може позитивно впливати на обмін речовин і рівень цукру, хоча експерти зазначають, що потрібні додаткові дослідження. Найкраще споживати фрукт у поєднанні з білками або жирами, наприклад, з грецьким йогуртом чи горіховою пастою, що допоможе стабілізувати рівень глюкози після їди.

Проте дієтологи попереджають: надмірна кількість ківі може спричинити здуття, діарею або дискомфорт у шлунку, тож варто дотримуватися помірності.

Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.