Лохина: чи варта вона своїх 500 гривень за кілограм?

Чому лохина така популярна?

Лохина – доволі небюджетна ягода. Ціна за кілограм сягає 500 гривень. Часто у мережі можна прочитати дискусії, чи вартує ягода своєї ціни. Саме час розібратися.

Популярність лохини лише зростає. Нею ласують як свіжою, так і додають у різноманітні десерти. Зокрема, мовиться про випічку, джеми, сиропи, морозиво. Варто зауважити, що лохина – справді дуже корисна. Однак з нею варто бути обережними.

Кому варто їсти лохину?

Лохина здатна стабілізувати самопочуття у різних складних станах. Ягода має протизапальну, жарознижувальну, сечогінну дію, також вона загалом зміцнює організм та насичує його вітамінами. Якщо додати лохину до свого щоденного раціону, вже невдовзі можна відчути полегшення. Зокрема, ягода нормалізує обмін речовин, лікує подагру, артрит, очищує організм.

Крім того, лохина буде корисною при деяких хворобах ШКТ (як-от гастрит) та нирок. Проте є й протипоказання. Обмежити споживання лохини варто людям при:

  • дискінезії жовчовивідних шляхів;
  • хворобах серцево-судинної системи, пов’язаних з ризиком тромбоутворення.

Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.

Цей запис оприлюднено в Суспільство автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.