Робота на професійній кухні пов’язана з багатьма процесами. Це і приготування їжі, і очищення брудного посуду та інвентарю. Незалежно від кількості відвідувачів, які обслуговує заклад громадського харчування, його кухня повинна бути оснащена мийною ванною. У ній миють, замочують, обробляють та споліскують продукти, столові прибори, посуд, гастроємності та інший інвентар, потрібний для приготування і подачі страв. Придбавши мийні ванни з нержавіючої сталі в technofood, ви створите для персоналу комфортні умови на професійній кухні. Завдяки широкому асортименту моделей, представлених на сайті, кожен власник ресторану, кафе, бару, піцерії, може підібрати оптимальний варіант з урахуванням потреб свого закладу. Ви переконаєтесь, що продуктивність і якість миття посуду суттєво збільшиться.
Різновиди конструкції мийних ванн з нержавіючої сталі
Швидке і якісне миття посуду у закладі з високою прохідністю є неодмінною умовою бездоганного обслуговування. На ринку професійного обладнання представлені мийні ванні зварні та суцільнотягнуті. Перші складаються з опорного металевого каркаса і мийної зони, що з’єднані шляхом спеціальної обробки. Така конструкція міцна і надійна в експлуатації. Суцільнотягнута мийна ванна виготовляється з цільного куска металу шляхом лиття. Обладнання цілком герметичне, гігієнічне і стійке по появи будь-яких пошкоджень. Розрізняють також мийні ванни з нержавіючої сталі за видовим різноманіттям. Вони бувають:
- односекційні – підходять для невеликих кафе, кондитерських. Така мийна ванна складається з однієї секції, тому підходить або для обробки одного виду продукту чи миття посуду. Вона компактна, тому підійде для приміщень з обмеженим вільним простором;
- двосекційні – найбільш поширений варіант. У такій мийній ванні можна виконувати кілька процесів одночасно, наприклад в одній секції мити, а в іншій – споліскувати тощо. двосекційна модель функціональна, негроміздка, може мати різну довжину;
- трисекційна – хороша альтернатива окремому приміщенню для миття посуду. Такої кількості секцій мийної ванни достатньо для виконання всіх маніпуляцій, зокрема миття посуду, споліскування, обробки продуктів, розморожування напівфабрикатів;
- чотирисекційна – вона потрібна закладам громадського харчування з високою прохідністю. Мийна ванна займає багато місця, однак дозволяє виконати багато корисних операцій водночас і підвищити продуктивність роботи на кухні.
Яку саме мийну ванну купити, вирішує власник закладу громадського харчування в індивідуальному порядку. Потрібно врахувати потік відвідувачів, розмір і різноманітність меню, приміщення кухні.
Переваги мийної ванни з нержавіючої сталі
Виготовлення обладнання з нержавійки обумовлено особливостями самого матеріалу. Він має такі безсумнівні переваги:
- Стійкість до деформацій. Показник пластичності, що присутній серед механічних властивостей нержавіючої сталі, дозволяє виробам зберігати форму протягом всього періоду експлуатації.
- Кислотостійкість. У харчовій промисловості повинне використовуватись обладнання, під час використання якого не будуть виділятись шкідливі речовини. Мийні ванни з нержавіючої сталі не піддаються окисленню навіть при контакті з мийними засобами.
- Антикорозійні властивості. Це одна з найважливіших ознак обладнання, яке присутнє на професійній кухні. Мийна ванна, яка постійно контактує з водою, має бути стійка до появи іржі. Тому нержавіюча сталь є найоптимальнішим варіантом для виготовлення цього виду обладнання. Вона до того ж продовжує термін служби мийної ванни.
- Стійкість до механічних пошкоджень. При сильному ударі на поверхні мийної ванни з нержавіючої сталі максимум може з’явитись вм’ятина. Однак жодних відколів чи інших пошкоджень не виникне. Це також суттєво збільшує термін експлуатації обладнання.
- Високий рівень безпеки. Річ у тому, що навіть товсті листи нержавіючої сталі дещо амортизують при ударах, відповідно посуд менше б’ється під час миття. Це дозволить уникнути даремних збитків.
- Гігієнічність і простота догляду. З поверхні мийної ванни з нержавіючої сталі легко змиваються забруднення. Підтримувати чистоту і санітарний стан обладнання легко.
Незалежно від того, відкриваєте ви новий заклад чи розширяєте теперішній, обов’язково потрібно придбати мийну ванну з нержавіючої сталі. Вона дозволить організувати ефективну роботу на професійній кухні, пришвидшить процес обслуговування відвідувачів, підвищить продуктивність праці. Вартість мийної ванни з нержавіючої сталі залежить від конструкції й типу обладнання. Є як компактні бюджетні моделі, так і дороге обладнання. Врахуйте всі моменти, щоб купити дійсно потрібну для кухні свого закладу мийну ванну.