Оптимальні способи вживання мигдалю для здоров’я

Які способи вживання мигдалю є найкориснішими?

Мигдаль приносить найбільшу користь, якщо їсти його у певному вигляді. Сирий мигдаль, за даними Міністерства сільського господарства США, багатий на поживні речовини, такі як білок, клітковина, магній і вітамін Е. Він також містить дуже мало натрію. Сирий мигдаль має менше калорій, ніж смажений. Подрібнення або обсмажування руйнує клітинні стінки, вивільняючи олію, що полегшує засвоєння жиру з мигдалю організмом.

Чи корисно замочувати мигдаль у воді?

Деякі люди вважають, що замочування мигдалю у воді робить його здоровішим. Ця ідея випливає з того факту, що замочування бобових може допомогти організму засвоювати більше поживних речовин, а також полегшити їх перетравлення. Однак, замочування змінює його текстуру та смак, а також полегшує жування, що може подобатися деяким людям. Ви можете пом’якшити мигдаль, замочивши його у воді на 12-24 години.

Які переваги смаженого мигдалю?

За даними European Journal of Nutrition, смажений мигдаль має вищий вміст антиоксидантів, а також може містити багато доданої солі та цукру. Багато людей віддають перевагу смаженому мигдалю, оскільки він смачніший і хрусткіший. Харчова цінність сирого та сухо смаженого мигдалю схожа, але смажений містить більше антиоксидантних сполук, які допомагають захистити клітини від пошкоджень. Найкраще обирати сухий смажений мигдаль без додавання олії чи солі.

Мигдальне масло є чудовим джерелом рослинного білка та корисних жирів. Порція з 2 столових ложок (32 грами) мигдалевого масла містить 196 калорій, 6,7 г білка, 6 г вуглеводів, 3,3 г клітковини та 17,7 г жирів. Вживання мигдалевого масла містить ті ж корисні жири та білок, що й цілий мигдаль, тільки у кремоподібній формі.

Мигдалеве молоко – це низькокалорійний напій, веганська, безглютенова та безмолочна альтернатива молоку, яка часто збагачується кальцієм та вітаміном D. Однак, варто обирати варіанти без цукру з мінімальною кількістю інгредієнтів.

Мигдалеве борошно часто використовують у випічці без глютену. Воно також містить більше жиру порівняно зі звичайним борошном. Дві столові ложки (15 грамів) мигдалевого борошна містять 93 калорії, 3,9 г білка, 2,4 г вуглеводів, 1,4 г клітковини та 7,5 г жирів.

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.