Ресторанний бізнес в Україні: ФОПи vs юридичні особи

Більшість ресторанів в Україні працюють через фізичних осіб-підприємців. Про це розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Liga.net.

За його словами, в Україні налічується 68 тисяч ФОПів у ресторанному бізнесі та лише близько 3200 юридичних осіб. Навіть великі мережі дорогих та престижних ресторанів часто “подрібнюються” на ФОПи для оптимізації податків.

Чому це неправильно?

“Ресторанний бізнес – це про репутацію, про імідж. Коли робиш великі красиві рекламні кампанії, класні приміщення, а при цьому подрібнюєшся на два чеки – це неправильно”, – підкреслив Гетманцев.

Які наслідки цього явища?

Він додав, що через ухилення від оподаткування держава щорічно недоотримує близько 7 млрд гривень податків. Такі практики створюють нерівні конкурентні умови для тих, хто платить податки та “білі” зарплати, порівняно з підприємцями, що ухиляються від оподаткування.

Цей запис оприлюднено в Економіка автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.