Надійний та зручний посуд для приготування смаколиків на багатті – приємний подарунок собі та близьким. Звичайний кухонний посуд не призначений для смаження м’яса, риби або овочів на відкритому вогні, на ньому продукти підгорять, а сам виріб буде зіпсований назавжди. Варто вибрати спеціальну сковорідку, яка витримує високі навантаження. Саме такі властивості має виріб із диска борони.
Читайте цю новину російською: https://companion.ua/retsepty-bliud-pryhotovlennykh-na-skovorode-yz-dyska-borony/ |
Сковорода, яка виготовлена з якісної сталі, підходить для приготування будь-яких страв, з нею кулінарні експерименти завжди будуть вдалими. Робоча поверхня діаметром 40 см дозволяє одночасно готувати велику кількість продуктів. Гладка і рівна поверхня забезпечує оптимальне прожарювання, їжа не підгоряє, залишається соковитою, набуває апетитного вигляду та аромату.
Характеристики виробу:
Діаметр – 40 см;
Вага – 5 кг;
Висота бортиків – 3 см;
Висота ніжок (знімаються) – 23 см;
Ручки “т-подібної форми” (знімаються);
Товщина металу – 4 мм.
Особливості сковорідки із сталевого диска
Сковорода з диска борони виготовляється із міцного, зносостійкого та довговічного матеріалу, абсолютно безпечного для здоров’я. Під час нагрівання поверхня не виділяє небезпечних речовин. Вона проходить ретельну обробку, прожарюється за високих температур, тому відразу після покупки готова до використання.
Виріб не займе багато місця у багажнику автомобіля. Його завжди можна взяти з собою на дачу, пікнік за містом та у похід. Спеціальний догляд не потрібний, правила експлуатації та зберігання досить прості.
- Головні переваги:
- Високоміцний матеріал;
- Тривалий термін служби;
- Безпека;
- Універсальність, підходить для смаження м’яса, риби, овочів та приготування гарнірів;
- Простота використання;
- Низька ціна.
Рецепти страв, які готуються на сковороді із сталевого диску
Сковороду з диска борони оцінять всі, хто віддає перевагу відпочинку на природі, часто вибирається на рибалку або кемпінг. Вона дозволяє готувати швидко та смачно з мінімальними зусиллями. Рецептів дуже багато, від ситної яєчні на багатті до пряного плову.
Коли звичайні шашлики вже набридли, варто спробувати щось нове. Це лише частина страв, які ви з легкістю приготуєте на сталевій сковорідці:
- Азербайджанський садж – класичний приклад страви кавказької кухні, ароматне, ситне та соковите. Готується з курки, грибів та овочів.
- Аджапсандалі – популярна закуска грузинської кухні з баклажанів та інших овочів.
- Картопля з грибами – усіма улюблена страва, варіантів багато.
- Чирбулі з грибами – пряне м’ясо зі спеціями та волоським горіхом.
- Ковбаски, грінки та яєчня – ситний та смачний сніданок на природі.
Практично будь-яку страву, яку ви готуєте в домашніх умовах, можна повторити на природі, маючи якісну сковороду.
Більше рецептів тут можна знайти.
Як готувати просто та швидко?
Приготування на сковорідці із сталевого диска приносить лише позитивні емоції, це дуже швидко, легко та зручно. Для смаження підходить будь-яка рослинна олія, сало або інший жир. Витрата жиру невелика, а продукти прожарюються рівномірно з усіх боків, набувають апетитного аромату серпанку і золотистої хрусткої скоринки.
Перед першим використанням слід сполоснути виріб водою та витерти насухо, прогріти з великою кількістю олії. Видаляти жир із поверхні після застосування не потрібно, достатньо прибрати залишки їжі паперовим рушником. Якщо щось підгоріло, не варто скребти покриття ножем чи металевими щітками, при подальшій експлуатації залишки зійдуть самі. Зберігання виробу в промасленому вигляді значно збільшує термін експлуатації, оскільки метал не іржавіє. До того ж, залишки олії від попередніх використань роблять страви більш насиченими та ароматними, такий ефект помітний вже після кількох використань.
Для простого та комфортного використання варто додатково замовити кришку, виготовлену також із сталі, а також аксесуари для приготування страв на багатті. Зберігати виріб можна у брезентовому чохлі. Якщо виріб купується в подарунок, кришку та чохол-сумку можна прикрасити, замовивши гравіювання на металі та нанесення печатки на тканину. На метал наноситься будь-яка фраза чи зображення. Гравіювання високої якості зберігає чітке протягом усього періоду експлуатації.