Posted in

Ризики вживання консервованої кукурудзи для здоров’я

cfaecdaec.jpg
cfaecdaec.jpg

Скільки калорій міститься в консервованій кукурудзі?

За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), у 100 г консервованої цукрової кукурудзи міститься близько 100 калорій. Це еквівалентно приблизно половині банки кукурудзи. Для порівняння, більшості людей потрібно приблизно від 1600 до 3000 калорій на день, залежно від їхнього віку, здоров’я та рівня фізичної підготовки. Тож консервована кукурудза легко вписується в більшість дієтичних планів.

Вміст жиру – 2,78 г жиру на 100 г. Одна порція консервованої кукурудзи забезпечує приблизно від 2 до 3% добової норми. Крім того, кукурудза не містить холестерину – типу жиру, надлишок якого може сприяти утворенню бляшок і закупорці артерій. Найбільшим джерелом калорій у цукровій кукурудзі є вуглеводи. У 100 г міститься близько 20 г вуглеводів, що становить близько 6% від середньої рекомендованої добової норми. Бліку у кукурудзи близько 4,44 г. Він корисний для організму, відіграючи важливу роль у побудові тканин, м’язів, кісток і клітин крові.

Які переваги для здоров’я має кукурудза?

Кукурудза містить 2,2 г клітковини, або близько 8% від добової норми харчових волокон. Ця поживна речовина є тією частиною кукурудзи, яку організм не може перетравити або засвоїти. Неперетравлена ​​целюлоза – тип клітковини, яка допомагає підтримувати правильне функціонування вашої травної системи.

В продукті є невелика кількість майже всіх вітамінів групи В, які необхідні для вироблення енергії та є паливом для належного функціонування серця, клітин, м’язів та мозку. Зокрема, вітамін B важливий для здоров’я мозку і він відіграє активну роль у нейрохімічному синтезі. У 100 г консервованої кукурудзи міститься: фолат – 46 мкг, ніацин – 1,7 мг, рибофлавін – 0,06 мг, тіамін – 0,2 мг, вітамін B6 – 0,055 мг, вітамін С – 6,8 мг.

Цукрова кукурудза також містить важливі антиоксиданти, які допомагають знизити ризик хронічних захворювань.

Чи може бути алергія на кукурудзу?

Консервована цукрова кукурудза природно не містить глютену, тому її безпечно вживати, якщо у вас чутливість до пшениці або целіакія. Алергія на кукурудзу може розвинутися, якщо імунна система надмірно реагує на білок кукурудзи. Симптоми можуть включати: блювання, спазми шлунка, діарея, задишка або утруднене дихання, кашель, слабкий пульс, кропив’янка, набряк язика або губ, запаморочення.

Які ризики від вживання консервованої кукурудзи?

Консервована кукурудза містить близько 272 мг натрію на 100 г. Це більше, ніж зазвичай рекомендується. Однак, якщо промити кукурудзу під водою, то це може зменшити рівень натрію приблизно на 40%. Вживання продуктів, багатих на натрій, також може призвести до затримки води в організмі, що призводить до здуття живота.

Банки можуть містити певні хімічні речовини. Якщо банка з пошкодженим лакофарбовим покриттям або іржавіє, у продукт може потрапити метал або токсичні речовини з покриття. Тривале зберігання у неправильно обробленій банці також може збільшити ризик проникнення металів та інших речовин у продукт. Якщо банка деформована, здуті кришка або дно, пошкоджена або протікала, існує ризик росту бактерії Clostridium botulinum. Ця бактерія виробляє токсин, який небезпечний для людини навіть у малих кількостях.

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.