Швидкий вишневий компот на зиму: простий рецепт

Як приготувати вишневий компот?

Вишневий компот – одна з найпопулярніших заготівель на зиму, яка стане чудовою альтернативою газованим напоям на святковому столі. Його можна зберігати цілий рік і просто відкривати за потреби, не витрачаючи час на приготування свіжого напою.

Радіо МАКСИМУМ підготувало рецепт вишневого компоту, який готується швидко, а зберігається та смакує – довго.

Які інгредієнти потрібні для компоту?

Для компоту знадобляться:

  • 3 літри води;
  • 200 грамів цукру;
  • 250 – 300 грамів вишні.

Який процес приготування компоту?

Ягоди слід ретельно промити, видалити зіпсовані, після чого замочити в холодній воді на годину. Потім воду зливаємо, а чисті стерилізовані банки наповнюємо вишнями на третину. Додаємо по склянці цукру в кожну трилітрову банку. Окремо кип’ятимо воду й заливаємо нею ягоди. Після цього банки закриваємо стерилізованими кришками й консервуємо.

Щоб цукор рівномірно розчинився, банки акуратно струшуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо в ковдру на 10 годин. Смачний та ароматний компот готовий до зберігання.

Читай максимум цікавих новин у Viber.

Цей запис оприлюднено в Суспільство автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.