Site icon Companion UA

Широкий вибір зарядних станцій для автомобілів

Технології невблаганно йдуть вперед і на вулиці все частіше можна зустріти електромобілі, які незабаром повинні будуть повністю витіснити традиційні машини на двигунах внутрішнього згоряння. Зарядні станції для електромобілів є інфраструктурним елементом, використовуваним з метою підзарядки електромобілів. Наявність і якість зарядних станцій впливає на темпи розвитку і популярність даного виду транспорту в країні. В Україні на цей час проглядається істотне зростання популярності на використання електромобілів і Київ є лідируючим містом в даному сегменті.

Різновиди зарядних станцій

На місцевому ринку надано два основних типи зарядних станцій:

Які ще бувають зарядні станції

Дана категорія обладнання також може відрізнятися і за своїм призначенням.

Індивідуального призначення

Це обладнання для приватного використання, встановлюється на ділянках будинків в закритому або накритому приміщенні, як правило, в гаражах. Характеризується відносно невеликими розмірами, що виключає проблеми з питанням встановлення обладнання. У більшості випадків індивідуальні зарядні станції монтуються на стіну гаража. Є варіанти колоночного типу.

Громадського призначення

Монтування устаткування даної категорії здійснюється на спеціалізованих і обладнаних майданчиках, які можуть нести автономний характер, або бути елементом інфраструктури бізнес-центру, торговельного комплексу і так далі.

Сила струму і потужність зарядних станцій

Пристрої з мінімальним параметром потужності примітивні і слабкі в своєму використанні. Джерелом живлення такого обладнання є звичайна побутова електромережа. Приблизний час зарядки батареї становить близько 12 годин. Немає потреби в наявності будь-якого додаткового спеціалізованого обладнання. Все що потрібно для використання, так це конектор і адаптер. В реаліях таке обладнання рідко використовується через небезпеку безпосередньої експлуатації.

Зарядки стандартного типу в більшості випадків працюють на змінному струмі. При зіставленні з вище описуваним аналогом, характеризуються більш великим спектром свого використання, їх часто можна зустріти на АЗС. Можна використовувати для підзарядки будь-якого виду електромобіля, на якому встановлений стандартний тип конектора. Більш потужне обладнання також може використовуватися на змінному струмі. У повній комплектації йде два типи роз’єму для трифазної і однофазної електричної мережі.

Більше інформації на сайті: https://enext.ua/uk/catalog/zaryadnye-stantsii/.

Exit mobile version