Смачна баклажанна ікра: рецепт на зиму

Як приготувати баклажанну ікру?

Баклажанна ікра – універсальна страва, що смакує і як закуска до м’яса, і як самостійна намазка на хліб. Її можна приготувати у вигляді пюре або залишити з шматочками овочів. Щоб ласощі збереглися на всю зиму, ікру варто закривати в стерилізованих банках.

Які інгредієнти потрібні?

Для приготування баклажанної ікри з овочами вам знадобляться:

  • 1 кілограм помідорів;
  • 1 кілограм баклажанів;
  • 500 грамів болгарського перцю;
  • 500 грамів цибулі;
  • 200 грамів моркви;
  • 3 пучки петрушки;
  • 5 столових ложок олії;
  • 2 столові ложки солі;
  • 1 чайна ложка оцту.

Який процес приготування?

На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи, залийте їх окропом і зніміть шкірку. Баклажани, моркву, перець та цибулю наріжте довільно. На сковороді розігрійте олію й обсмажте баклажани з обох боків по 5 хвилин. Потім додайте інші овочі й трохи обсмажте все разом. Овочі подрібніть блендером до бажаної консистенції – повністю однорідної або з невеликими шматочками. Перекладіть ікру в каструлю та тушкуйте під кришкою 40 хвилин. Додайте сіль, подрібнену петрушку і тушкуйте ще 10 хвилин. Влийте оцет, ретельно перемішайте й розкладіть гарячу ікру по стерилізованих банках.

Цей запис оприлюднено в Суспільство автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.