Site icon Companion UA

Смачна профілактика тромбів: 8 продуктів, що розріджують кров

deedaebcff

deedaebcff

Сильно густа кров у рази збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та ймовірність утворення тромбів. Найчастіше, за статистикою, схильність до цих недуг спостерігається у людей старше 45 років, проте молодшому поколінню також не завадить подумати про профілактику виникнення тромбів.

Густа кров сигналізує про неполадки в організмі і призводить до того, що серце, а також інші органи та тканини не отримують достатньої кількості кисню. Серце починає компенсувати “нестачу” і працює на межі можливостей. Саме це і призводить до гіпертонії, утворення тромбів, закупорки судин, крововиливів і навіть смерті.

Для розрідження крові досить лише злегка відкоригувати свій раціон і почати вживати продукти, які добре розріджують кров. Важливо розуміти, що продукти з наведеного нижче списку не є панацеєю і не можуть замінити медикаментозне лікування, проте вони можуть стати чудовим доповненням до терапії.

Продукти, які розріджують кров та перешкоджають утворенню тромбів – імбир. Ця спеція містить природну кислоту під назвою саліцилат. Аспірин (ацетилсаліцилова кислота), який рекомендують пити для розрідження крові, є синтетичним похідним саліцилату. Рекомендується регулярно вживати імбир у сушеному чи свіжому вигляді. Його можна додавати в чай і компот, випічку, а також гарніри і другі страви.

– оливкова олія першого віджиму. Вживання оливкової олії хоча б раз на тиждень сприяє зниженню активності тромбоцитів. Її не можна піддавати термічній обробці, тому додавайте оливкову олію першого віджиму в салати як заправку, робіть з неї соуси або просто макайте в неї хліб/сухарики.

– жирна морська риба . З’їдаючи півкілограма жирної морської риби на тиждень ви зможете домогтися того, що тромбоцити втратять здатність “зчіплятися” один з одним та перестануть накопичуватися в судинах, а тромби просто розчиняться. До жирних сортів риби належать: лосось, палтус, сардини, оселедець, сайра, скумбрія, івасі та інші.

– часник. Саме часник вважається потужним природним антикоагулянтом, який добре бореться з утворенням тромбів, а також має антибактеріальні властивості. Рекомендується вживати часник у сирому вигляді – роздавивши зубок ножем або порізавши його на дрібні кубики. Додайте його в салати, бутерброди та закуски. Також часник можна запекти в духовці і зробити з нього чудове часникове масло-намазку для бутербродів та грінок.

– кориця. У природному вигляді в кориці міститься особлива речовина — кумарин, яка добре розріджує кров. Додавайте спецію в невеликій кількості щодня під час приготування випічки, перших та других страв, а також напоїв. Важливо: корицю не слід вживати з іншими продуктами та препаратами, які розріджують кров.

– морська капуста (ламінарія). Це природний антикоагулянт, в якому міститься велика кількість йоду. Включення ламінарії до раціону підвищить тонус судин, зменшить в’язкість крові та принесе користь людям з високим кров’яним тиском.

– ромашка. Звична нам ромашка — це ще один потужний природний антикоагулянт. Вона пригнічує активність тромбоцитів та запобігає загущенню крові. Регулярно приймайте ромашковий чай і ви обов’язково помітите покращення. Крім цього, чай з ромашки допомагає заспокоїтися та міцніше спати.

– червоне вино. За словами вчених, у шкірці ягід червоного винограду містяться поліфеноли, які є потужними антиоксидантами. Помірне вживання червоного вина або червоного виноградного соку запобігає утворенню тромбів.

Раніше “Коментарі” писали про те, що у США розробили пластир, який може передбачити смертельну хворобу. Розробка американських учених знаходиться на початковій стадії тестування і ще не скоро стане доступною широкому загалу.

Читайте також: Жінці під час лікування зубів у легені потрапив бур: подробиці, що шокують. Постраждала вижила та була прооперована. Жінка подала до суду на клініку, звинувативши лікаря у недбалості, проте стоматолог не став визнавати свою провину.

Exit mobile version