Макові булочки з шоколадом
Булочки з маком – одні з улюблених серед українців. А якщо додати шоколад, то вони стають ще смачнішими. Гайда готувати разом!
Рецепт від шеф-кухаря
Рецептом макових булочок з шоколадом у своєму інстаграмі поділився шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво. Збережіть собі, щоб не загубити!
Інгредієнти
- Для тіста:
- Молоко – 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі Saf-Instant Золотий – 1 пакетик
- Цукор – 120 грамів
- Яйця – 2 штуки
- Сіль – ½ чайної ложки
- Борошно пшеничне – 540 грамів
- Масло вершкове (м’яке) – 80 грамів
- Для начинки:
- Макова начинка – 300 грамів
- Масло вершкове (розтоплене – для змащування тіста)
- Шоколад молочний – 90 грамів (для глазурі)
Спосіб приготування
У тепле молоко всипаємо дріжджі, додаємо цукор, сіль, яйця та перемішуємо. Поступово додаємо борошно – спочатку половину, перемішуємо, потім решту. Додаємо м’яке масло й замішуємо тісто (воно буде м’яким і трохи липким – так і треба!). Накриваємо тісто й залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Формуємо булочки. Тісто обім’яти, розкачати в тонкий пласт (близько 5 міліметрів). Змастити ⅔ поверхні розтопленим маслом, викласти макову начинку. Скрутити в рулет і нарізати на порції. Викласти булочки на деко, залишити ще на 30 – 40 хвилин у теплому місці.
Випікати при температурі 175°C до золотистого кольору. Остиглі булочки змастити розтопленим молочним шоколадом і готово!
Смачного!