Смачні макові булочки з шоколадом: простий рецепт

Макові булочки з шоколадом

Булочки з маком – одні з улюблених серед українців. А якщо додати шоколад, то вони стають ще смачнішими. Гайда готувати разом!

Рецепт від шеф-кухаря

Рецептом макових булочок з шоколадом у своєму інстаграмі поділився шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво. Збережіть собі, щоб не загубити!

Інгредієнти

  • Для тіста:
    • Молоко – 250 мілілітрів
    • Дріжджі сухі Saf-Instant Золотий – 1 пакетик
    • Цукор – 120 грамів
    • Яйця – 2 штуки
    • Сіль – ½ чайної ложки
    • Борошно пшеничне – 540 грамів
    • Масло вершкове (м’яке) – 80 грамів
  • Для начинки:
    • Макова начинка – 300 грамів
    • Масло вершкове (розтоплене – для змащування тіста)
    • Шоколад молочний – 90 грамів (для глазурі)

Спосіб приготування

У тепле молоко всипаємо дріжджі, додаємо цукор, сіль, яйця та перемішуємо. Поступово додаємо борошно – спочатку половину, перемішуємо, потім решту. Додаємо м’яке масло й замішуємо тісто (воно буде м’яким і трохи липким – так і треба!). Накриваємо тісто й залишаємо на 1 годину в теплому місці.

Формуємо булочки. Тісто обім’яти, розкачати в тонкий пласт (близько 5 міліметрів). Змастити ⅔ поверхні розтопленим маслом, викласти макову начинку. Скрутити в рулет і нарізати на порції. Викласти булочки на деко, залишити ще на 30 – 40 хвилин у теплому місці.

Випікати при температурі 175°C до золотистого кольору. Остиглі булочки змастити розтопленим молочним шоколадом і готово!

Смачного!