Які інгредієнти потрібні для котлеток?
Якщо ви любите котлетки, у нас для вас чудова новина. Збережіть цей рецепт, щоб порадувати себе смачненьким і заощадити дорогоцінний час. Шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом запечених котлеток з грибами, які повертають у дитинство з першого шматочка.
Інгредієнти:
- Курячий фарш – 750 грамів
- Панірувальні сухарі – 75 грамів
- Часник сухий – 1 дрібка
- Сіль – 7 грамів
- Вершки – 100 мілілітрів
- Для начинки:
- Гриби – 400 грамів
- Цибуля – 2 штуки
- Часник – 2 зубчики
- Масло – 40 грамів
- Борошно – 1 столова ложка (приблизно 30 грамів)
- Вершки – 200 грамів
- Моцарела або твердий сир – 200 грамів
- Панірувальні сухарі
- Соняшникова олія
Як приготувати котлетки з грибами?
У курячий фарш додаємо панірувальні сухарі, сухий часник, сіль, вершки та чорний перець, добре перемішуємо, навіть «вибиваємо» фарш. Гриби, цибулю та часник нарізаємо й обсмажуємо на пательні: спочатку цибулю, далі додаємо часник, потім гриби. Обсмажуємо до легкої рум’яності, додаємо вершки, сіль і перець, а також соус ру (окремо обсмажене борошно в маслі) як загущувач. Суміш відставляємо й охолоджуємо. Сир натираємо вже у холодну суміш, перемішуємо.
Фарш і начинку ділимо на 8 частин. Через плівку тоненько розпластуємо фарш, кладемо начинку й загортаємо все, допомагаючи собі плівкою. Готову котлету можна охолодити, а потім обкачати в сухарях. Можна злегка збризнути олією або одразу викласти в духовку, розігріту до 200 °C, на 12 – 14 хвилин.
Смачного! А ще ми закликаємо додати до свого осіннього раціону справжній суперфуд. Дізнайтеся, чому у вас на столі обов’язково має бути гарбуз.
Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині потрібно обов’язково звернутися до кваліфікованого лікаря.