Смачний холодник: ідеальна страва для літа

Ідеальна страва для спекотного літа

У спекотні дні хочеться з’їсти щось легке та прохолодне. І тут на допомогу може прийти холодник. Шеф-кухар Володимир Ярославський поділився своїм рецептом у соціальних мережах. Збережіть собі, щоб не загубити!

Чому варто спробувати холодник?

Цей холодник краще за будь-яку окрошку, адже запечений буряк надає страві солодкавості та щільності, а також багатий, насичений колір. Діти будуть у захваті!

Інгредієнти на 3 великі порції

  • 2 середніх запечених буряки;
  • 1 середній огірок;
  • 3 варені яйця;
  • 2 – 3 редиски;
  • 500 грамів курячого бульйону;
  • 1 смажене куряче філе;
  • зелена цибуля, петрушка, кріп;
  • 2 чайні ложки ніжної гірчиці;
  • сік 1/3 лимона;
  • 150 – 180 грамів сметани жирністю 25%;
  • сіль.

Приготування холодника

У чашу блендера поміщаємо запечений буряк, жовтки з варених яєць, легкий курячий чи овочевий бульйон, сіль, сік лимона, гірчицю, сметану і все збиваємо до однорідної шовковистої консистенції. Доводимо до смаку, використовуючи лимонний сік, сіль та гірчицю. Все має бути досить насиченим, адже гарнір буде несолоний!

Основу ставимо в холодильник охолонути. Смажену або відварену курку, редис, огірок та білки нарізаємо напівсоломкою, зелень – дрібненько, і її має бути багато. У тарілку кладемо нарізані огірок, білок, курку, редис та зелень, заливаємо холодним борщем і подаємо.

Поради від шеф-кухаря

  • Замість курки можна використовувати яловичий язик або навіть креветки!
  • Бурякова основа має бути не густою, але насиченою на смак.
  • Краще смакує холодною.
  • Для приємного враження частину бульйону можна замінити газованою водою (додати вже після блендера).

Смачного!