Смачний компот з аґрусу: простий рецепт на зиму

Які інгредієнти потрібні для компоту з аґрусу?

Аґрус – надзвичайно популярна ягода. Насолоджуйтесь нею свіжою, а також готуйте консервації на зиму. Зокрема, смачний і насичений компот. Рецептом компоту з аґрусу ділиться Радіо МАКСИМУМ з посиланням на сайт Клопотенка. Збережіть собі, щоб не загубити!

Інгредієнти на 3 літри:

  • 500 грамів аґрусу
  • 1 зірочка бодяну
  • 200 грамів цукру
  • 2,4 літра води

Як приготувати компот з аґрусу?

Промийте під проточною водою 500 грамів свіжого аґрусу. Викладіть ягоду у чисту трилітрову банку, додайте до неї 1 зірочку бодяну, 200 г цукру, та 2,4 літра чистої води. Води може знадобитися трошки менше або більше. Слідкуйте, щоб приблизно 4 сантиметри банки залишилися незаповненими.

Підготуйте велику каструлю, викладіть на дно рушник або тканину, далі поставте в неї банку, а зверху накрийте кришкою, але не закривайте її щільно. Залийте каструлю водою та доведіть до кипіння, таким чином водночас буде стерилізуватися кришка, банка та готуватиметься компот.

Стерилізуйте та варіть компот протягом 30 хвилин з моменту закипання води. Зніміть банку з вогню, закрутіть кришку та переверніть банку догори дриґом. Коли тара охолоне до кімнатної температури, перенесіть її в темне та сухе місце для подальшого зберігання.

Смачного!

Цей запис оприлюднено в Суспільство автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.