Смачний Київський торт: рецепт від Валерії Матрохіної

Які інгредієнти потрібні для Київського торта?

Київський торт – один з улюблених десертів українців. Приготуйте його самостійно, щоб потішити себе та близьких. Рецептом Київського торта поділилась переможниця проєкту “МастерШеф” Валерія Матрохіна. Збережіть собі, щоб не загубити!

Список інгредієнтів:

Горіхові коржі:
Білки – 130 грамів (приблизно з 4 яєць)
Цукор – 50 грамів (у білки)
Лісові горіхи (смажені) – 100 грамів
Цукор – 85 грамів (у суху суміш)
Ванільний цукор – 5 грамів
Борошно – 30 грамів
Кукурудзяний крохмаль – 5 грамів

Крем Шарлот:
Жовтки – 3 штуки (≈ 55 – 60 грамів)
Цукор – 120 грамів
Молоко – 120 мілілітрів
Вершкове масло (82,5%) – 180 грамів
Ванільний екстракт або цукор – 1/2 чайної ложки

Шоколадний крем (з частини Шарлот):
Какао – 10 грамів
Коньяк – 10 грамів

Журавлинний прошарок:
Журавлина – 150 грамів
Цукор – 40 – 50 грамів
Сік лимона – 1 чайна ложка
Крохмаль кукурудзяний – 6 грамів
Вода – 1 столова ложка

Для декору:
Смажений подрібнений фундук – 60 грамів
Цукрова пудра + трафарет листка

Як приготувати Київський торт?

Процес приготування:

Горіхові коржі:
1. Білки збити з дрібкою солі та кількома краплями лимонного соку до легкої піни.
2. Продовжуючи збивати, поступово додати 50 грамів цукру. Збивати до глянцевої густої маси.
3. Окремо змішати підсмажені, грубо подрібнені горіхи з сухими інгредієнтами: 85 г цукру, ванільний цукор, борошно та крохмаль.
4. Обережно ввести суху суміш у білки, перемішуючи лопаткою знизу вгору.
5. Розподілити масу на 2 форми діаметром 15 – 16 сантиметрів, форму можна змастити маслом.
6. Випікати при температурі 125 – 130°C протягом 2 годин. Підрізати та дістати з форми. Охолоджуємо.

Журавлинний прошарок:
1. Журавлину перемішати з усіма інгредієнтами і проварити до консистенції джему.
2. За бажанням можна перебити блендером.

Крем Шарлот:
1. Жовтки, молоко, цукор – прогріти до загустіння, не кип’яти. Накрити плівкою в контакт і дати охолонути.
2. Окремо збити м’яке масло до пухкості і просвітління. Ввести заварну основу порційно, кожен раз збиваючи.
3. Трішки більше ніж 1/3 крему відділити та додати до неї какао з коньяком.

Збірка:
1. Перший корж, половина білого крему, журавлинний прошарок, друга половина білого крему та другий корж. Зверху по боках шоколадний крем.
2. Боки обсипати горіховою крихтою, охолоджуємо торт і зверху лист каштана.

Смачного!

Цей запис оприлюднено в Суспільство автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.