Яка ягода корисніша для здоров’я?
Смородина та порічка – одні з найулюбленіших літніх ягід, що радують не лише смаком, а й користю для здоров’я. Але яку краще обрати? Обидві мають вражаючий склад вітамінів і мікроелементів, але відрізняються за впливом на організм, пояснює дієтолог Мар’яна.
Чим корисна смородина?
Смородина – справжня вітамінна бомба! Вона містить у 4 рази більше вітаміну С, ніж лимон, а також вітаміни A, B-групи, калій, залізо та рутин – речовину, що зміцнює судини, покращує кровообіг, підтримує зір і тонус шкіри. Крім того, завдяки природним цукрами, має приємний солодкуватий смак.
Які переваги порічки?
Порічка – чемпіонка серед ягід за вмістом органічних кислот, зокрема яблучної та янтарної. Вони активізують травлення, стимулюють шлункову секрецію та підтримують метаболізм. Завдяки меншій кількості цукрів, червона смородина ідеально пасує до дієтичного меню. А ще містить антоціани – природні протизапальні сполуки.
Яку ягоду обрати?
Хочете зміцнити імунітет – беріть смородину. Піклуєтеся про травлення – обирайте порічку. Водночас слід розуміти, що обидві – корисні, просто мають різний “профіль здоров’я”. Тому найкраще – їсти обидві!
Адже і смородина, і порічка заслуговують на місце у вашому літньому раціоні. Вони доповнюють одна одну: перша – справжній суперфуд для імунітету, друга – ніжна підтримка травної системи. Обирайте ту, яка відповідає вашому стану здоров’я та вподобанням, або ж сміливо поєднуйте обидві – організм тільки подякує.
Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.