Сніданок для енергії: улюблена страва дієтолога

Що їсть на сніданок дієтолог?

Сертифікований дієтолог та фахівець з майже 10-річним досвідом роботи Крістіна Маніан розповіла, що віддає перевагу солоним стравам вранці. Її улюблений сніданок – це тофу-скрембл з тостами на заквасці, намазаними рослинним маслом, плюс гарячий чай. За її словами, цей сніданок не тільки містить значну кількість білка, але також заряджає енергією та ясністю розуму.

Які інгредієнти потрібні для приготування?

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 250 г твердого тофу
  • 1 ст. л оливкової олії (або іншої рослинної)
  • 1/2 цибулини (дрібно нарізати)
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ч. л куркуми
  • 2 ст. л дріжджів
  • 2-3 ст. л рослинного молока
  • сіль і чорний перець – за смаком
  • свіжа зелень (петрушка, кріп, шпинат)

Розігрійте сковорідку з олією. Обсмажте цибулю до м’якості та додайте подрібнений або розкришений руками тофу. Всипте куркуму, дріжджі, сіль і перець, добре перемішайте. Влийте трохи рослинного молока та готуйте 5-7 хв, поки текстура стане кремовою. Наприкінці додайте зелень.

Далі наріжте хліб на заквасці товстими скибками. Підсмажте у тостері до хрусткої скоринки. Намажте теплим рослинним маслом. Залийте улюблений чай (чорний, зелений чи трав’яний) гарячою водою. Подайте гарячим разом зі сніданком.

Чим корисний цей сніданок?

Страва з тофу багата не тільки на білок, але й містить багато клітковини, вітамінів групи В, вітамін С, вітамін А, мідь, селен, цинк та залізо. Вони разом зміцнюють імунітет, серце, метаболізм, здоров’я кишечника та очей. Клітковина та білок у цій страві також допомагають залишатися ситими до обіду. Закваска має нижчий вміст глютену та глікемічний індекс і менше антинутрієнтів, що призводить до стабільнішого рівня цукру в крові та кращого засвоєння заліза.

В журналі Food Science and Human Wellness йдеться, що активні сполуки в чаї мають протизапальні та антиоксидантні властивості.

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.