Суші, роли, макі… В чому ж різниця? В світі існує неймовірна кількість різновидів суші і, в кожному із них є рис та водорості. В рисі присутня величезна концентрація корисних мінералів. Ще більшу користь приносить його комбінація з рибою, яку доволі часто використовують для створення подібних страв.
Правильне приготування рису та гармонійне поєднання інгредієнтів – ось секрет смачної їжі. Доставка суші – гарна можливість насолодитися приємною стравою без зайвих турбот.
Суші. Якими вони бувають
Є дуже багато видів суші, що відрізняються складом та особливостями приготування. Ми ж розповімо лише про найпопулярніші серед них. Суші поділяють на 4 основні категорії:
- Макі або роли.
- Темакі – суші конусоподібної форми довжиною до 10 сантиметрів. Водорості згортають в конус і наповнюють рисом та іншими інгредієнтами. Споживати прийнято виключно руками.
- Нігірі. Даний вид суші є найпростішим в приготуванні. На невелику грудочку рису кладуть шматок риби. Якщо кухар бажає проекспериментувати й додати в страву 2 різні начинки, він може скористатися смужкою норі, для більш надійної фіксації.
- Гункани, вони ж кораблики. Згідно рецептури, листок норі згортають в овал і заповнюють рисом. Зверху же викладають ікру чи інші інгредієнти.
3 різновиди макі
Перший серед них – хосомакі або монороли. Це роли, невеликі за розміром, товщиною-шириною не більше 2 сантиметрів. Складаються з рису й одного виду риби чи морепродукту. Загортаються в норі.
Великі циліндричні рулети футомакі, навпаки, передбачають кілька різних інгредієнтів для начинки, які доповнюють смакову та кольорову гаму страви. В складі ролу, товщиною в 4 й шириною в 5 сантиметрів, може бути абсолютно все, що завгодно.
Є ще урамакі, тобто перевернуті роли, або рулет навпаки. Оригінальний яскравий виріб найбільш популярний серед любителів суші. Він має середній розмір. Готується з водорості, яку обертають в шар начинки і рис. Останній часто посипають ікрою чи кунжутом.
Бажаєте замовити суші? В нашому асортименті є всі найпопулярніші види, що не залишать байдужим жодного гурмана.
Які ще суші зустрічаються в ресторанах
Іноді там можна замовити:
- Осідзусі – вироби в вигляді брусочків, які формують за допомогою дерев’яного пристрою осібако. На нього викладають начинку та рис і пресують. Прямокутний брусок нарізають на невеликі шматки, що повністю поміщаються в роті.
- Інарідзусі. Роблять із сиру тофу Його обжарюють та начиняють рисом.
- Барадзусі. В тарілку кладуть рис, який потім посипають начинкою.
- Сашимі. Чи можна їх віднести до суші, – спірне питання, адже виріб складається лише з овочів та шматка риби.
А вам подобаються суші?