ТОП-10 простих закусок на Хелловін

Які закуски приготувати на Хелловін?

Зовсім скоро у світі відзначатимуть свято Хелловіну. У цей день традиційно організовують вечірки для друзів чи колег, готують напої та смачні закуски. Ми підготували для вас рецепти простих та смачних страв на Хелловін, які легко та швидко готуються. Вони ідеально підійдуть для будь-яких вечірок.

Які оригінальні закуски можна приготувати?

Вважається, що в ніч із 31 жовтня на 1 листопада злі духи спускаються на землю. І щоб усіма силами їх налякати, потрібно переодягтися у страшне вбрання і задобрити смаколиками.

1. “Зловісна закуска”

Шведський стіл – чудова ідея для Хелловіну. Серед розмаїття смаколиків та канапок гості обирають ті, що дивляться саме на них.
Інгредієнти: круглий солоний крекер, хлібці, сервелат, варена ковбаса, різні види сиру: мармуровий, моцарела, будь-який сир жовтого кольору, листя салату.

Приготування:
1. Викладіть крекер та хлібці на тарілку.
2. Зверху покладіть трішки салатного листя. Далі на печиво покладіть кільця вареної ковбаси, а на хлібці – сервелат.
3. З різних видів сиру виріжте привидів, кажанів, маленькі черепи, страшні мордочки тощо.

2. “Мітла відьми”

Інгредієнти: печиво “Соломка солона” – 5-6 уп.; сир “Сулугуні” – 70 г; зелена цибуля – 3 стебла.
Приготування:
1. Розріжте кожну паличку сиру вздовж на 3 рівні частини.
2. На одній зі сторін створіть тонкі й довгі волокна, а на іншу надіньте соломку.
3. На готових “мітлах” зробіть прикраси із зеленої цибулі, обмотавши стебло навколо і зав’язавши.

3. Рисові кульки-гарбузи

Інгредієнти: кругло зернистий рис – 1,5 склянки, морквяний сік, вода – 1 склянка, сіль – 1,5 чайної ложки, оливки – кілька штук, один зелений болгарський перець.
Приготування:
1. У суміші води та морквяного соку відваріть рис, додавши сіль.
2. Залиште до повного охолодження. Мокрими руками сформуйте акуратні кульки.
3. Добре стисніть кульки, аби вони не розклеїлись.
4. З чорних оливок виріжте кулькам оченята й ротики. А роль чубчиків виконуватимуть шматочки болгарського перцю.

4. Фаршировані яйця “Павучки”

Інгредієнти: печінка тріски консервована – 80 г; яйце – 5 шт.; оливки чорні – 10 шт.; сіль, перець – до смаку.
Приготування:
1. Відваріть яйця круто, витягніть жовтки, змішайте їх з печінкою тріски.
2. Додайте сіль і перець, перемішайте до однорідної консистенції.
3. Заповніть білки готовою начинкою.
4. Поперечно розріжте на дві рівні частини кожну оливку. З однієї половинки потрібно вирізати тулуб майбутнього “павучка”, з іншого – голову і лапки.

5. Кістки з безе

Інгредієнти: 4 яєчні білки, склянка цукру, лимонна кислота, шоколадне печиво.
Приготування:
1. Яєчні білки збийте з цукром та дрібкою лимонної кислоти до густої піни.
2. За допомогою кондитерського шприца з широкою насадкою сформуйте “кістки” на деці, застеленому пергаментом. Випікайте до готовності безе.

6. “Котяче око”

Інгредієнти: сир фета – 200 г; перець болгарський зелений – 4 шт.; яйце – 4 шт.; оливки – 10 шт.; кріп – 6 гілочок; часник – 2 зубчики; майонез – 1 ст. л.
Приготування:
1. Розім’яти сир виделкою, додати дрібно рубаний часник і кріп, перемішати з майонезом.
2. У перцю зрізати верхівку і видалити серцевину, розподілити по його стінках сирну масу.
3. Відварене яйце викласти в середину, заповнивши порожні місця сирною масою.

7. Сполохана полуниця

Інгредієнти: полуниця, білий та чорний шоколад.
Приготування:
1. Розтопіть білий шоколад на водяній бані та занурте у нього полуниці.
2. Коли білий шоколад як слід підсохне, розтопіть чорний та намалюйте полуницям жахливі мордочки.

8. “Сосиски-мумії”

Інгредієнти: сосиски – 8 шт.; тісто Філо – 2 листи; яйце – 1 шт.; сир твердий – 30 г.
Приготування:
1. Два листи тіста Філо, яке складається з води, оливкової олії та муки, розділити на рівні частини.
2. Посипати їх дрібно натертим сиром і кожну скласти.
3. У хаотичному порядку загорнути в тісто сосиски і змастити їх збитим яйцем.

9. “Зуби вампіра”

Інгредієнти: яблуко – 2 шт.; маршмеллоу – 12 шт.; паста арахісова – 6 ч. л.
Приготування:
1. Цукерки розрізати навпіл, сформувавши “зуби”.
2. З яблук вирізати сегменти, сформувавши “губи”.
3. Змастити арахісовою пастою і викласти всередину цукерки.

10. Печиво “Криваві мізки”

Інгредієнти: печиво; волоські горіхи; білий шоколад; ягідний сироп.
Приготування:
1. Розтопити білий шоколад і за допомогою пінцета або спеціальних щипців.
2. Опустити половинки або четвертинки горіхів у шоколадну масу, потім викласти їх на печиво.
3. Витримати ласощі на холоді до повного застигання. Потім полити печиво ягідним сиропом.

Готуйте ці закуски на Хелловін та насолоджуйтеся святом!

Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям людині потрібно обов’язково звернутися до кваліфікованого лікаря.