Ціни на моркву в Україні знизилися на 21%

Українські виробники відвантажують моркву в діапазоні 5-11 грн/кг, залежно від якості та обсягів запропонованих партій продукції, що в середньому на 21% дешевше, ніж тижнем раніше. Про це повідомляє аналітична платформа EastFruit.

Чому знизилися ціни на моркву?

Основною причиною зниження цін на коренеплоди експерти проекту називають сезонне збільшення пропозиції овочів на ринку з різними якісними показниками на тлі досить стриманого попиту на цю продукцію. Тому, прагнучі активізувати продажі, фермери змушені переглядати відпускні ціни на наявні партії моркви у бік зниження, зазначають аналітики.

Як змінилися ціни в порівнянні з минулим роком?

За їхніми даними, сьогодні гуртові партії цих овочів в Україні надходять у продаж, у середньому, на 59% дешевше, ніж за аналогічний торішній період. Нагадаємо: Наприкінці жовтня на українському ринку відпускні ціни на моркву почали підвищуватися. Станом на 30 жовтня вона коштувала 7-13 грн/кг залежно від якості та обсягів партій, що в середньому на 12% вище, ніж тижнем раніше.

Цей запис оприлюднено в Економіка автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.