Ціни на моркву в Україні зросли на 24% за тиждень

Наприкінці минулого тижня українські фермери відвантажували моркву по 8-15 грн/кг, що в середньому на 24% дорожче, ніж наприкінці попереднього тижня. Про це інформує аналітична платформа EastFruit.

Чому зросли ціни на моркву?

Оператори ринку цей ціновий тренд пов’язують із істотним скороченням пропозиції моркви через період міжсезоння. Зокрема, більшість господарств уже завершили реалізацію моркви середніх сортів, тоді як до збору врожаю пізніших сортів ще не приступили.

Які прогнози на майбутнє?

При цьому деякі виробники планують і надалі підвищувати ціни за умови збереження сучасних темпів збуту. Водночас, за даними аналітиків, на даний момент ціна на якісну моркву в Україні все ж таки в середньому на 35% нижча, ніж рік тому.

Нагадаємо: Станом на 19 вересня виробники продавали моркву за ціною в діапазоні 6-13 грн/кг, залежно від якості та обсягів партій, що в середньому на 15% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Цей запис оприлюднено в Економіка автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.