Ціни на цибулю в Україні знизилися на 25%

Українські виробники готові відвантажувати цибулю по 5-10 грн/кг, що в середньому на 25% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

За словами продавців, негативний ціновий тренд обумовлений одразу кількома факторами. Насамперед, попит на цибулю суттєво впав. У той же час, пропозиція овочів на ринку помітно збільшилася. Дрібні господарства почали активно розпродувати продукцію з необладнаних сховищ та готові йти на поступки, сподіваючись реалізувати наявні обсяги до настання холодів.

Чому ціни на цибулю знизилися?

За даними експертів, цибуля в Україні вже надходить у продаж у середньому на 41% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року. Аналітики додають, придбання якісних овочів, за словами учасників ринку, на даний момент досить складне, оскільки багато виробників заклали таку продукцію на зберігання та планують її реалізацію виключно в зимовий період.

Яка ситуація на ринку цибулі?

Нагадаємо: Станом на 23 жовтня місцеві виробники реалізували цибулю по 7-13 грн/кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці попереднього тижня.

Цей запис оприлюднено в Економіка автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.