Станом на 1 грудня, 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України, переробили 8 млн 360 тис. тонн цукрових буряків та виробили 1 млн 250 тис. тонн цукру. Про це інформує пресслужба асоціації.
Поточний показник виходу цукру становить 15,02% (минулого сезону — 14,11%), що пояснюється, зокрема, вищою цукристістю буряків при прийманні — 17,48% (+0,71% до показника 2024 року).
Які заводи продовжать переробку?
У грудні переробку солодких коренів продовжать 22 цукрових заводи, повідомили в асоціації. Зазначається, що серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де вироблено 263 тис. тонн цукру.
Яка ситуація з експортом цукру?
В асоціації додали, що переробку буряків також здійснює Горохівський цукровий завод, який не входить в “Укрцукор” і не подає оперативну інформацію про хід переробки. Нагадаємо: за перші три місяці 2025/26 маркетингового року Україна експортувала 116,1 тис. тонн цукру. Станом на першу декаду листопада українські цукрові заводи виробили 880 тис. тонн цукру, що на 100 тис. тонн менше, ніж на аналогічну дату минулого року.
