Варення з часнику: незвичний десерт літа

Варення з часнику – новий смак літа

Варення залишається вічною класикою серед десертів. Якщо традиційні полуничні, чорничні чи смородинові варення вже набридли, спробуйте приготувати варення з часнику. Це незвичний смаколик, який стане чудовим доповненням до круасанів, млинців або просто для вживання ложкою.

Як приготувати варення з часнику

Цікаво, що варення з часнику буває двох видів: солоне, яке чудово підходить до м’ясних страв або сирних нарізок, та солодке, яке стане справжнім десертом до чаю чи кави. Солодке варення точно здивує навіть найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти:

  • 200 грамів часнику;
  • 200 грамів цукру;
  • 200 мілілітрів води;
  • мускатний горіх;
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці;
  • соняшникова олія.

Приготування:

  1. Спершу очистіть часник та розріжте зубчики навпіл. Викладіть їх на деко, змащене олією, та поставте у духовку на 15 хвилин при температурі 200 градусів.
  2. Потім приготуйте сироп: у воду додайте цукор, мускатний горіх та корицю. Варіть до кипіння на повільному вогні.
  3. До закипілого сиропу додайте часник. Варіть все разом, поки варення не стане тягучим.
  4. Розлийте варення по стерилізованих банках та дайте охолонути.

Спробуйте цей незвичний десерт і здивуйте своїх близьких!