Site icon Companion UA

Відбулись перші відкриті тренування членів національної збірної України на Іграх Нескорених у Гаазі

9 лютого збірної України «Ігор Нескорених» провела своє перше у цьому році відкрите тренування в межах підготовки до Ігор Нескорених у Гаазі.

Українські ветерани готуються до виступів у таких видах спорту: баскетбол на візках, пауерліфтинг, веслування на тренажерах, велоспорт, плавання, легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диску), та стрільба з лука.

У зв’язку із COVID-19  Міжнародні змагання у Гаазі були перенесені на 2022 рік, проте учасники збірної налаштовані використати додатковий час, щоб набути хорошу спортивну форму і показати високі результати. Відкрите тренування – це частина зимових навчально-тренувальних зборів, які побудовані за професійними стандартами видів спорту і враховують особливості ушкоджень кожного члена збірної.

 «Державна політика, яку реалізує Мінветеранів разом з Мінмолодьспортом, націлена на всебічну підтримку і розвиток ветеранського спорту. Він має стати доступним для захисників в усіх регіонах країни. Для того, щоб це стало реальністю надзвичайно важлива співпраця  держави, громади, суспільства та ветеранської спільноти», – зазначила Юлія Лапутіна  у своєму привітанні до учасників.

У свою чергу міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, зазначив, що спорт, фізична культура може повернути  людину до життя, наповнити його змістом.

На рівні міжвідомчої координації Мінветеранів обговорює питання  створення доступної спортивної інфраструктури для ветеранів, які отримали контузії, інші ураження, поранення.

Координатор Ігор Нескорених в Україні Оксана Горбач відмітила, що одним із важливих завдань, які виконує  Invictus Games  є поширення ідеї інклюзивності і доступності в Україні. «Збірна щодня показує, чому спорт має бути доступним для всіх, – сказала вона, – Ми розвиваємо в Україні такі ще широко не доступні види спорту, як  велоспорт на ручних велосипедах, біг на візках та баскетбол на візках».

За словами  головного тренера  збірної Сергія Конюшка,  вже зараз рівень підготовки учасників збірної,  досить високий.  «Наша збірна – це флагман ветеранського спортивного руху. Спорт дає мотивацію, особливо коли ти повертаєшся з війни. Впевнений, що ми зробимо все належне, аби на державному рівні розвивати ветеранський спорт. А наша збірна буде йти попереду», – сказав він.

Змагатися на повну силу у чесній спортивній боротьбі пообіцяв і капітан збірної Іван Рудий. «Наша збірна – чудовий приклад того, як  попри все  йти до перемоги. Наш Дух сильний. Будьте з нами».

Говорячи про потенціал і можливості ветеранів, Дмитро Лавренчук, представник Благодійного фонду «Повернись живим», дав визначення цій силі: «Ігри Нескорених – це про майбутнє України, її незламність у важких випробуваннях і нескореність долі, яка всім нам нав’язується зовнішніми обставинами».

Від імені Міжнародного Фонду Invictus Games усі члени збірної України отримали пам’ятні медальйони, спеціально розроблені Королівським ювелірними домом Великобританії для Нескорених з усіх націй, які беруть учать у міжнародних Іграх.

Журналісти змогли відвідати локації, на яких відбуваються тренувальні збори, побачили тренувальний процес на власні очі та особисто поспілкувались з членами національної збірної.

Навчально-тренувальні збори триватимуть до 13 лютого на Олімпійській базі «Конча Заспа».

Проєкт здійснюється в межах підтримки від Посольства США в Україні.

Exit mobile version