Вирощування картоплі для фрі: виклики та перспективи

Вирощувати сорти картоплі для переробки на фрі хочуть чи не всі картоплярі, адже її вартість удвічі більша, ніж чипсової, проте це складно втілити технологічно, оскільки відповідні сорти потребують значного зрошення. Про це повідомила виконавча директорка Української асоціації виробників картоплі (УАВК) Ольга Самойліченко, пише East Fruit.

Чому Україна імпортує картоплю фрі?

Україна імпортує картоплю фрі вже переробленою — чищеною та нарізаною відповідно, говориться у повідомленні. Для виробництва картоплі фрі бульби мають бути крупного розміру, а виростуть вони тоді, коли буде достатньо вологи.

Які перешкоди для виробництва картоплі фрі в Україні?

“Налагодження власного виробництва картоплі фрі в Україні (починаючи з вирощування й закінчуючи нарізаною картоплею) повністю відповідає курсу держави на максимальну переробку, збільшення робочих місць і формування доданої вартості. Але перешкодою залишається можливість достатнього зрошення полів і висока температура повітря”, – зазначила вона.

Нагадаємо: Раніше повідомлялося, що підприємство “Потейто Агро” готується до запуску заводу із переробки картоплі на фрі, частина обладнання доставлена в господарство. Потужність перероблювання становитиме приблизно 150-180 тис. тонн на рік. Раніше також повідомлялося, що з початком повномасштабного вторгнення українські аграрії втратили галузь переробки томатів і її поки не почали відновлювати.

Цей запис оприлюднено в Економіка автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.