Як пережити спеку: поради дієтологів щодо харчування

Спека та її наслідки

Зміна клімату призводить до того, що хвилі спеки стають частішими та інтенсивнішими. Це значно підвищує ризик захворювань, пов’язаних зі спекою, погіршує перебіг хронічних хвороб та збільшує ймовірність смертельних випадків.

Поради дієтологів

Експерти з харчування у коментарі виданню WellnessPulse розповіли, як легше перенести літню спеку. Дієтологиня Келлі Крайсір радить бути обережними з алкоголем та кофеїновмісними напоями у спеку. Вона рекомендує: кожну порцію кави чи коктейлю варто компенсувати такою ж кількістю води, щоб запобігти зневодненню організму.

Продукти для підтримки водного балансу

У спеку пріоритетом є харчування, яке підтримує водний баланс організму. За словами Сюзанни Хайслоп, спеціалістки з харчування, свіжі фрукти (кавун, полуниця, персики, апельсини) та овочі (огірки, помідори, листова зелень) є ідеальними. Вони забезпечують організм необхідними електролітами та мікроелементами, що допомагають регулювати температуру тіла.

Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, консультація медика або лікування, зверніться до фахівця.

Цей запис оприлюднено в Суспільство автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.