Як правильно заморозити лисички на зиму

Як заморозити лисички?

Дотримуйтесь цих простих кроків, щоб заморозити лисички на зиму:

  1. Очистьте гриби. Переберіть лисички, видаліть бруд, листя чи траву. Промийте їх під холодною водою, але не замочуйте, бо гриби вберуть вологу. Обсушіть на паперовому рушнику.
  2. Попередньо обробіть. Лисички краще заморожувати після термічної обробки, бо сирі можуть гірчити. Проваріть. Киньте гриби в киплячу підсолену воду на 5 – 7 хвилин, потім відкиньте на друшляк і дайте охолонути. Або обсмажте. Протушкуйте лисички на сковороді з невеликою кількістю олії 10 – 15 хвилин, поки не випарується волога. Остудіть.
  3. Розфасуйте. Розкладіть охолоджені гриби порціями в zip-пакети, контейнери чи вакуумні пакети. Випустіть повітря з пакетів, щоб уникнути льоду.
  4. Заморожуйте. Покладіть в морозилку при температурі -18°C або нижче. Лисички можна зберігати до 6 – 8 місяців.

Порада! Якщо ви прагнете заморозити сирі лисички, то беріть лише свіжі та молоді грибочки. Очистьте, поріжте, розкладіть на деко, заморозьте тонким шаром, а після цього пересипте у пакет. Так ви уникнете злипання.

Скористайтесь нашими порадами, щоб заготувати на зиму лисички та ласувати ними.

Цей запис оприлюднено в Суспільство автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.