Які інгредієнти потрібні для компоту?
Для приготування абрикосового компоту вам знадобиться:
- 1 кілограм абрикосів;
- 2 літри води;
- 250 грамів цукру.
Як приготувати компот з абрикосів?
Абрикоси спочатку потрібно ретельно помити, особливо якщо вони дуже стиглі – зіпсовані плоди можуть зіпсувати заготівлю. Фрукти заповнюють третину чистої трилітрової банки, адже готують саме компот, а не консервацію.
Далі в банку обережно заливають окріп – суворо в центр, щоб уникнути тріщин на склі. Закривають стерилізованою металевою кришкою і залишають на 20 хвилин.
Потім воду з банки зливають у каструлю, додають цукор, доводять сироп до кипіння і ще 2 – 3 хвилини тримають на вогні. Готовим сиропом заливають абрикоси, щільно закочують банку, перевертають догори дном і загортають у теплу ковдру до повного охолодження.
Після цього компот готовий до зберігання – його можна ховати у прохолодне темне місце до зими. За цим рецептом напій вийде насиченим, ароматним і з приємною кислинкою – головне, не шкодувати стиглих, духмяних фруктів і дотримуватися пропорцій.