Як приготувати ідеальний компот з абрикосів на зиму

Які інгредієнти потрібні для компоту?

Для приготування абрикосового компоту вам знадобиться:

  • 1 кілограм абрикосів;
  • 2 літри води;
  • 250 грамів цукру.

Як приготувати компот з абрикосів?

Абрикоси спочатку потрібно ретельно помити, особливо якщо вони дуже стиглі – зіпсовані плоди можуть зіпсувати заготівлю. Фрукти заповнюють третину чистої трилітрової банки, адже готують саме компот, а не консервацію.

Далі в банку обережно заливають окріп – суворо в центр, щоб уникнути тріщин на склі. Закривають стерилізованою металевою кришкою і залишають на 20 хвилин.

Потім воду з банки зливають у каструлю, додають цукор, доводять сироп до кипіння і ще 2 – 3 хвилини тримають на вогні. Готовим сиропом заливають абрикоси, щільно закочують банку, перевертають догори дном і загортають у теплу ковдру до повного охолодження.

Після цього компот готовий до зберігання – його можна ховати у прохолодне темне місце до зими. За цим рецептом напій вийде насиченим, ароматним і з приємною кислинкою – головне, не шкодувати стиглих, духмяних фруктів і дотримуватися пропорцій.

Цей запис оприлюднено в Суспільство автором Тарас Волиненко. Додати до закладок постійне посилання.

Про автора Тарас Волиненко

Журналіст з понад 15-річним досвідом. Закінчив факультет журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка у 2010 році. Працював у провідних українських ділових медіа, де висвітлював теми фінансів, ринку праці, інвестицій та малого бізнесу. Сьогодні спеціалізуюся на аналітиці економічних процесів в Україні та їхньому впливі на щоденне життя громадян.