Як вибрати корисний хліб: поради нутриціолога

Хліб часто піддають критиці через дієтичні міфи, але правильно дібраний продукт може стати цінним джерелом енергії та поживних речовин. Про це в інтерв’ю розповіла нутриціологиня Катерина Крупкіна.

Як вибрати корисний хліб?

Експертка радить уважно читати склад продукту. “Перше, на що я раджу звертати увагу, щоб на першому місці стояло або цільнозернове борошно, або обдирне борошно, або борошно другого сорту. Це борошно зберігає у своєму складі клітковину та вітаміни групи B”, – каже вона.

Такий хліб працює як складний вуглевод: дає повільну енергію, не викликає стрибків цукру та довше забезпечує відчуття насичення.

На що ще звернути увагу?

Крупкіна також радить звертати увагу на відсутність цукру або щоб він стояв на останніх позиціях у складі. Чим коротший склад, тим продукт менш оброблений, без барвників і стабілізаторів. “Але я в цьому нічого поганого не бачу, якщо ми маємо різноманітний раціон. А якщо їсти хліб на сніданок, обід і вечерю, то так. Завжди питання в кількості стоїть”, – підсумовує експертка.

Вас може зацікавити: Названо хліб, який можна їсти щодня, Названо найкорисніший хліб для зниження холестерину, 5 видів хліба з українських магазинів, які містять надлишок солі.

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.